Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Henrik Kristoffersen vant igjen

Tok sin tredje slalåmseier for sesongen.

BEST: Henrik Kristoffersen viste nok en gang at han er verdens beste slalåmkjører. Foto: REUTERS/Ruben Sprich
BEST: Henrik Kristoffersen viste nok en gang at han er verdens beste slalåmkjører. Foto: REUTERS/Ruben Sprich Vis mer

Henrik Kristoffersen kjørte fantastisk i avslutningen og sikret sin tredje verdenscupseier i slalåm for sesongen i Adelboden søndag. Marcel Hirscher tok 2.-plassen.

21-åringen lå på tredjeplass etter første omgang etter å ha gjort en stor feil like før henget. Han hadde russeren Alexander Khorosjilov og Marcel Hirscher fra Østerrike foran seg.

I finaleomgangen kjørte den unge nordmannen nærmest prikkfritt, og særlig luktet det svidd av avslutningen hans. Hirscher gjorde det han kunne, men passerte målstreken seks hundredeler for sent etter å ha ledet lenge i finaleomgangen. Men østerrikeren som har vunnet verdenscupen de fire siste årene, klarte ikke å matche den sterke avslutningen til Kristoffersen.

I Santa Caterina for fire dager siden var det Hirscher som vant. Dermed fikk Kristoffersen revansj på svært vanskelige og utfordrende forhold i Sveits. Det var snø og tåke som skapte problemer.Khorosjilov som ledet, endte på tredjeplass til slutt, mens Sebastian Foss-Solevaag endte på 12.-plass. Han lå som nummer sju etter første omgang, men klarte ikke å følge opp.

Seieren betyr at Henrik Kristoffersen nå har sels verdenscupseirer i slalåm. Det er bare Finn Christian Jagge som har flere av norske alpinister. Finken sluttet med sju seirer.Alpinistene flytter seg nå til Wengen, der det er verdenscup kommende helg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media