GULLGROSSIST: Multitalentet Karsten Warholm tok lørdag sitt 50. UM-gull i friidrett og ble hyllet på denne måten. Foto: Arve Hatløy
GULLGROSSIST: Multitalentet Karsten Warholm tok lørdag sitt 50. UM-gull i friidrett og ble hyllet på denne måten. Foto: Arve HatløyVis mer

Utrolige Karsten tok sitt 50. gull (!) og feiret med skilpadde og kanin

Karsten Warholm med historisk bragd.

(Dagbladet): I idrettsverdenen finnes det både tapere og vinnere. Og så finnes det de som vinner mer enn alle andre.

Multitalentet Karsten Warholm (19) befinner seg i den kategorien. Han har forsynt seg grådig av medaljene både på lokalt, nasjonalt og globalt nivå gjennom sin ungdomstid.

I går ble Norges største friidrettstalent, som i sin aldersklasse er i verdenstoppen i både tikamp og på 400 meter, historisk med sitt 50. gull i UM (Ungdomsmesterskap).

Det har ingen tidligere klart.

- Etter det vi har fått sjekket, er det ingen som har klart denne bragden før, bekrefter trener Arve Hatløy overfor Dagbladet.

Skilpadde og kanin Warholm, som blant annet er juniorverdensmester i mangekamp, gjorde en opptelling av sine gullmedaljer før helga.

- Jeg har mistet tellinga på medaljer, men gullene har jeg stort sett kontroll over. Jeg gjorde en opptelling før helga og kom frem til at jeg hadde 44 gull i UM. Da satt jeg meg et mål om å bikke 50 gull i løpet av helga, forteller 19-åringen til Dagbladet.

Det første gullet kom på 60 meter hekk i Ranheimhallen i 2011. Det 50. gullet kom på 400 meter hekk i Lillestrøm i går.

Feiringen foregikk på høyst merkelig vis da det historiske friidrettstalentet plutselig ble omfavnet og bært av to maskoter: én skilpadde og én kanin.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var ganske spesielt. Det var både morsomt og rart på en gang, sier Warholm og ler.

- Men det var veldig gøy å klare å bikke 50 gull. Det er det ingen tvil om, sier han.

Vil til OL i Rio Neste år blir det slutt på ungdomsmesterskap for Warholm. Nå skal unggutten, som allerede har ti gull fra senior-NM, forsøke å ta 50 NM-gull også i seniorsammenheng.

- Jeg er jo allerede godt på vei, så det får bli det neste målet. Jeg har tross alt mange år foran meg som senior og sånn sett god tid, sier 19-åringen fra Dimna på Sunnmøre.

Til neste håper han å kvalifisere seg for både senior-EM og OL i Rio.

- EM er et naturlig mål. OL er et mer hårete mål, men det er ikke umulig. Man skal aldri si aldri, sier Warholm.

Tikjemperen har mange øvelser hvor han har et enormt potensial i, så å velge øvelse er en utfordring i seg selv.

- Jeg er litt usikker på hvor jeg har størst sjanser for å kvalifisere meg til OL, men jeg tror kanskje det er på 400 meter eller 400 meter hekk, sier sunnmøringen.