Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Kasai (43) ble hedret. Her er den norske rivalen han husker best

Fikk Holmenkollmedaljen.

FORNØYD LEGENDE: Noriaki Kasai ble hedret på skimuseet i Holmenkollen i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FORNØYD LEGENDE: Noriaki Kasai ble hedret på skimuseet i Holmenkollen i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Den japanske skihopperen Noriaki Kasai ble fredag ettermiddag hedret med Holmenkollmedaljen. Det er skisportens høyeste utmerkelse i Norge.

Bakgrunnen er like enkel som den er utrolig: I en alder av 43 år er Kasai fortsatt en av verdens beste skihoppere. Han har deltatt i 12 VM og sju OL.

- Jeg er veldig takknemlig for å få denne fantastiske medaljen i byen som jeg elsker, sa han under overrekkelsen på skimuseet i Holmenkollen.

Holmenkollmedaljen er blitt delt ut siden 1895. Kasai er den tredje japaneren som mottar utmerkelsen.

50 år Til stede var blant annet topper fra den japanske ambassaden. Og Kasai lovet at han ikke har tenkt å gi seg ennå.

Planen er å hoppe til han blir 50 år. Men skulle Sapporo i Japan få tildelt vinter-OL i 2026, er han klar for å avslutte karrieren der.

I så fall vil han være 54 år.

Kasai debuterte i verdenscupen 17. desember 1988. Det betyr at han har konkurrert i fire tiår - 1980, 1990, 2000 og 2010. Antall deltakelser i verdenscupen er 490. Dette er også verdensrekord, noe han ble hedret for av Guinness rekordbok sist søndag.

Han har gått til topps 17 ganger.

DYP RESPEKT:  Den japanske ambassaden var representert da Noriaki Kasai fikk utdelt sin medalje. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
DYP RESPEKT: Den japanske ambassaden var representert da Noriaki Kasai fikk utdelt sin medalje. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Jeg har bare vunnet én gang i Holmenkollen (i 1999). I fjor ble jeg nummer to. Jeg prøver å gjøre mitt beste hvert år. Denne gangen vil jeg gjerne vinne i byen jeg elsker, sa Kasai under overrekkelsen.

Espen Bredesen På spørsmål fra Dagbladet - etter den offisielle seremonien - om hvilken norsk konkurrent han husker best i løpet av alle åra, svarte han:

- Espen Bredesen. Jeg husker ham som en sterk utøver med en veldig god personlighet. Han konkurrerte da vi begge var på høyden. Jeg er glad for å ha hoppet med ham.

- Du tenker kanskje spesielt på Lillehamer-OL?

- Ja, Lillehammer er et godt minne. Jeg skulle gjerne tatt medalje der sammen med Bredesen, sier Kasai.

Både lørdag og søndag blir det anledning til å se hoppfenomenet på nært hold i Holmenkollen.

RETT OPP:  Noriaki Kasai fikk tildelt Holmenkollmedaljen i skimuseet. Der kan du blant annet se forskjellige stilarter i hopp, som denne, fra 1880-åra. Her gjaldt det å stå loddrett med armene i ro. Hundre år seinere debuterte Kasai i verdenscupen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RETT OPP: Noriaki Kasai fikk tildelt Holmenkollmedaljen i skimuseet. Der kan du blant annet se forskjellige stilarter i hopp, som denne, fra 1880-åra. Her gjaldt det å stå loddrett med armene i ro. Hundre år seinere debuterte Kasai i verdenscupen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer