Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Larvik slo til med sin 50. tittel

Tok sitt åttende strake NM-gull.

BEST IGJEN: Larviks Gro Hammerseng-Edin (f.v), Karoline Dyhre Breivang og Anja Hammerseng-Edin feirer seieren etter cupfinalen i håndball for kvinner i Nadderud Arena. Larvik slo Glassverket 28-19 og ble dermed norgesmestere.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEST IGJEN: Larviks Gro Hammerseng-Edin (f.v), Karoline Dyhre Breivang og Anja Hammerseng-Edin feirer seieren etter cupfinalen i håndball for kvinner i Nadderud Arena. Larvik slo Glassverket 28-19 og ble dermed norgesmestere. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Storfavoritt Larvik tok sitt åttende strake NM-gull da Glassverket onsdag ble slått 28-19. Det er klubbens 50. tittel totalt, og deres 16. i NM.

Seiersrekka for de hvitkledde de siste åra er bare brutt av 30-27-tapet for Byåsen i 2007. For Tor Oddvar Moen var dette hans andre tittel som Larvik-trener.

- Det ble litt sånn som vi hadde håpet. Vi gjør en god første omgang, men vi kunne ha scoret flere mål, sier Moen til Eurosport etter seieren.

Larvik hadde god kontroll på kampens første omgang, og gikk til pause med 16-8-ledelse. Da hadde begge lags keepere vartet opp med flere gode redninger.

- Første omgang ødelegger litt for oss. Vi mister ballen i hendene på dem framover, og det taper vi på, sier Glassverkets Kari Brattset.

- Vi har nok litt for høye skuldre. Det er alltid tøft mot Larvik, men det er sånne kamper som er morsomme å spille, fortsetter 24-åringen som ble kåret til Glassverkets beste etter sine fem scoringer.

Alle skal med Med en trygg ledelse valgte Moen å rokere om på laget for å gi flest mulig sjansen.

- Jeg ville at så mange som mulig skulle få oppleve å være på banen i en cupfinale, sier han.

Etter hvilen reduserte Glassverket tre ganger til 16-11, før Larviks første mål kom på straffe nesten fem minutter inn i omgangen. Det sto Amanda Kurtovic bak, og 24-åringen ble også Larviks toppscorer i oppgjøret med seks mål.

- Jeg føler at vi kommer litt treigt i gang, men vi har kontroll på kampen. Vi har bare ett mål i tankene, og det er å vinne, sier Kurtovic.

- Kanskje svikter konsentrasjonen litt noen ganger, men vi tok ikke lett på dette i det hele tatt, fortsetter 24-åringen.

Glassverket presset i andre omgang, men var aldri i nærheten av å true Larviks ledelse.

Fornøyd trener Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med sølvlaget.

- Jeg er kjempefornøyd med året. Jeg synes vi har hatt en veldig god utvikling. Jeg synes synd på jentene i andre omgang. Det å ikke tape den kampen her tosifret når vi ligger åtte mål bak til pause synes jeg er greit, sier han.

Til stede i Nadderudhallen onsdag var også statsminister Erna Solberg. Etter en spennende kamp delte hun ut kongepokalen til Larvik.

- Finalen i fjor var litt mer ujevn, så det var litt mer spenning her i dag. Det er fantastisk bra gjort av norsk kvinnehåndball å holde seg så høyt oppe så lenge, sa statsministeren.

I tillegg til 16 NM-titler er medaljeskapet til Larvik fylt opp med seier i Champions League, Cupvinnercupen (2), serien (17) og sluttspillet (14), ifølge Østlands-Posten. Totalt 50 titler har klubben med visjon å bli «Verdens beste håndballklubb».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media