Utrolige Messi nærmer seg rekorden ingen trodde noen skulle slå

Scoret to av fire Barcelona-mål mot Levante.

(Dagbladet): Levante - Barcelona 0-4

Lionel Messi har seks kamper på seg til å slå Gerd Müllers 40 år gamle scoringsrekord på 85 nettkjenninger i ett kalenderår.

Før kveldens kamp mot Levante var han fem mål unna rekorden, men argentineren scoret sitt 18.- og 19.-ligamål denne sesongen etter pause og er med det bare tre mål unna å tangere rekorden.

- Jeg ser ingen grunn til at han nå ikke skal ta rekorden. Han er aldri skadet, han spiller på et lag som skaper mer offensivt enn noen gang og han er ufattelig stabil, sier C More-ekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Müller scoret 85 ganger for Bayern München og Vest-Tyskland på 60 kamper. Før han var det Pele som hadde rekorden med flest scoringer i et kalenderår med sine 75 scoringer i 1958.

- Alle superlativer er brukt opp, men han (Messi) setter trolig en scoringsrekord parallelt med at han er så mye annet enn en ren toppscorer. Der Müller var en ren avslutter Messi også playmaker, tilrettelegger og artist. Det er det som er aller mest imponerende, sier Tjærnås.

Scoret like etter pause Levante forsvarte seg heroisk i den første omgangen, og lagene gikk til pause uten at noen hadde funnet nettmaskene. Det tok imidlertid bare et par minutter etter pause før Barcelona scoret kampens første mål.

BANENES BESTE: Lionel Messi scoret to, men Andres Iniesta var banens beste spiller. 28-åringen var nest siste på tre scoringer, og scoret også ett selv. Foto: Reuters / Heino Kalis / NTB Scanpix
BANENES BESTE: Lionel Messi scoret to, men Andres Iniesta var banens beste spiller. 28-åringen var nest siste på tre scoringer, og scoret også ett selv. Foto: Reuters / Heino Kalis / NTB Scanpix Vis mer

Andres Iniesta slo en følsom gjennombruddspasning til Messi, og sistnevnte chippet ballen elegant over keeper og i mål.

Kombinasjonen Iniesta og Messi ble igjen for mye for et ellers tappert Levante-forsvar fire minutter senere.

Iniesta dro seg elegant ned til dødlinja før han spilte ballen tilbake ut i feltet. Der sto Messi umarkert og argentineren bredsidet ballen enkelt i mål. Hans andre for kvelden.

Iniesta-perle Like før timen spilt var det Iniestas tur til å være målscorer.

28-åringen fikk ballen like utenfor Levante-feltet og gikk mot mål. Omtrent ved 16-meteren løsnet han skudd, og ballen gikk kontant i mål forbi Levante-keeperen.

63 minutter ut i kampen scoret Barcelona sitt fjerde mål. Og gjett hvem som sto for forarbeidet? Andres Iniesta, selvfølgelig.

Iniesta slapp ballen perfekt til Fabregas, og den tidligere Arsenal-spilleren scoret sikkert etter først å ha rundet keeper.

85: Gerd Müllers 40 år gamle rekord med 85 scoringer i ett kalenderår blir slått av Lionel Messi i år. Det tror C More-ekspert Lars Tjærnås. Foto: Arkiv
85: Gerd Müllers 40 år gamle rekord med 85 scoringer i ett kalenderår blir slått av Lionel Messi i år. Det tror C More-ekspert Lars Tjærnås. Foto: Arkiv Vis mer

Like før full tid fikk Levante et noe billig straffespark, men Victor Valdes reddet både straffesparket og returen, og det endte med det 4-0 til Barcelona.

Etter Real Madrids sjokktap mot Real Betis i går kveld betyr det at katalanerne fremdeles er ubeseiret i La Liga og at de er 11 poeng foran Real Madrid på tabllen.

- Det er ikke avgjort ennå. Ikke i det hele tatt. Vi har bare spilt en tredjedel av kampene. Det er lenge igjen, sier Barcelona-trener Tito Vilanova etter kampen.

PS. Da Daniel Alves måtte ut med en skade tidlig i første omgang og Martin Montoya kom inn, var samtlige av Barcelonas elleve spillere fra klubbens eget ungdomsakademi. En meget imponerende statistikk i dagens fotball, mener C More-ekspert Tjærnås.

- Det er naturstridig. Jeg har knapt ord for å beskrive kombinasjonen av å produsere verdens beste lag fra eget marked. Det krever en blanding av ressurser, kompetanse og filosofi som er overlegen det alle andre makter, sier Lars Tjærnås til Dagbladet.