Alpint, utfor

Utrolige Svindal innrømmer tvil etter knallsterkt løp:
- Det koster å kjøre nå

Ble slått av løper med seint startnummer.

PUR LETTELSE: Aksel Lund Svindal kjørte nesten perfekt i dagens utforrenn i Italia. Han gjorde en stor feil underveis, men resten av løpet var så sterkt at han ble nummer to. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix
PUR LETTELSE: Aksel Lund Svindal kjørte nesten perfekt i dagens utforrenn i Italia. Han gjorde en stor feil underveis, men resten av løpet var så sterkt at han ble nummer to. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske alpingutta har dominert voldsomt i fartsdisiplinene så langt denne sesongen.

Før dagens renn hadde Kjetil Jansrud vunnet alle de tre rennene så langt, to i Super-G og ett i utfor. Samtidig hadde også lagkompisene levert:

Aksel Lund Svindal hadde notert en 2. plass og en 3. plass så langt, mens Aleksander Aamodt Kilde fikk sitt gjennombrudd for sesongen med gårsdagens 2. plass i Super-G.

I dag ble det på forhånd snakket om drømmen om trippel norsk i italienske Val Gardena, men det var nok for mye forlangt, all den tid nivået i utfor er svært høyt.

Klar seier

Kjetil Jansrud hadde ikke helt dagen, men det hadde definitivt Aksel Lund Svindal. Aamodt Kilde leverte også et solid løp.

Svindal gjorde riktignok en stor feil underveis, men resten av løpet hans var så perfekt at det lenge så ut til å sikre hans 33. verdenscupseier.

Da alle trodde nordmannen hadde vunnet, kom imidlertid østerrikske Max Franz fra startnummer 26, og snek seg i mål 4/100 foran det norske esset.

Aamodt Kilde fulgte opp med et solid gjennomført renn, og sikret seg en sterk 6. plass, 57/100 bak kompisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer