PUR LETTELSE: Aksel Lund Svindal kjørte nesten perfekt i dagens utforrenn i Italia. Han gjorde en stor feil underveis, men resten av løpet var så sterkt at han ble nummer to. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix
PUR LETTELSE: Aksel Lund Svindal kjørte nesten perfekt i dagens utforrenn i Italia. Han gjorde en stor feil underveis, men resten av løpet var så sterkt at han ble nummer to. Foto: REUTERS / Alessandro Garofalo / NTB Scanpix Vis mer

Alpint, utfor

Utrolige Svindal innrømmer tvil etter knallsterkt løp:
- Det koster å kjøre nå

Ble slått av løper med seint startnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De norske alpingutta har dominert voldsomt i fartsdisiplinene så langt denne sesongen.

Før dagens renn hadde Kjetil Jansrud vunnet alle de tre rennene så langt, to i Super-G og ett i utfor. Samtidig hadde også lagkompisene levert:

Aksel Lund Svindal hadde notert en 2. plass og en 3. plass så langt, mens Aleksander Aamodt Kilde fikk sitt gjennombrudd for sesongen med gårsdagens 2. plass i Super-G.

I dag ble det på forhånd snakket om drømmen om trippel norsk i italienske Val Gardena, men det var nok for mye forlangt, all den tid nivået i utfor er svært høyt.

Klar seier

Kjetil Jansrud hadde ikke helt dagen, men det hadde definitivt Aksel Lund Svindal. Aamodt Kilde leverte også et solid løp.

Svindal gjorde riktignok en stor feil underveis, men resten av løpet hans var så perfekt at det lenge så ut til å sikre hans 33. verdenscupseier.

Da alle trodde nordmannen hadde vunnet, kom imidlertid østerrikske Max Franz fra startnummer 26, og snek seg i mål 4/100 foran det norske esset.

Aamodt Kilde fulgte opp med et solid gjennomført renn, og sikret seg en sterk 6. plass, 57/100 bak kompisen.

I FORM: Aksel Lund Svindal var skuffet etter å ha kjørt ut i gårsdagens Super-G, men i dag viste han virkelig muskler i Val Gardena. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix
I FORM: Aksel Lund Svindal var skuffet etter å ha kjørt ut i gårsdagens Super-G, men i dag viste han virkelig muskler i Val Gardena. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gjorde en stor feil, men resten var bra. Det var deilig å se grønt da jeg kom inn. Det var overraskende å se at jeg leda i mål, men jeg trodde Kjetil skulle slå meg, sier Svindal til NRK før løpet er avgjort.

Veteranen innrømmer samtidig at han har kneproblemene - og ikke minst de stygge skadene de siste årene - i bakhodet når han kjører.

- Det koster å kjøre nå. På den ene siden er det helsa, på den andre siden er det lysten til å vinne. Foreløpig funker det bra, men jeg har mange tanker i hodet, sier han til NRK.

Klar ledelse

Svindal, som kjørte ut i gårsdagens Super-G, startet allerede på startnummer fem. Den levende legenden kjørte - nesten - prikkfritt - hele veien, men gjorde altså en stor feil etter et drøyt minutts kjøring, noe som gjorde at han tapte litt sammenliknet med de andre beste.

Svindal tok likevel en klar ledelse i mål.

Fartshelten Kjetil Jansrud fortsatte allerede på startnummer sju. Gutten fra Gudbrandsdalen lå litt etter lagkompisen den første halvdelen av løypa, men på nest siste mellomtid var han åtte hundredeler foran Svindal.

Det forspranget klarte han imidlertid ikke å holde helt inn. Jansrud gjorde ingen store feil underveis, men kjørte i mål til en foreløpig 3. plass, 71/100 bak lagkompisen.

- Litt skuffende

- For å være helt ærlig synes jeg at jeg kjørte et bra løp. Det var ingen store feil, noe som er godt å se. At jeg er såpass lant bak sier noe om at nivået er bra, sier Jansrud til NRK .

- Det er litt skuffende. Jeg tapte ekstremt mye i den siste splitten. Det er uansett vanskelig å være misfornøyd når man gjør så godt man kan, legger han til.

Jansrud er samtidig veldig imponert over lagkompis Svindal.

- Jeg er ikke overrasket i det hele tatt. Han er fryktelig god på ski. Han er en av de beste i verden på å nullstille, som etter at han kjørte ut i Super-G i går. Det han gjør i dag er imponerende, sier han til NRK.

På startnummeret etter Jansrud, kom en av de andre store forhåndsfavorittene, nemlig italienske Peter Fill, men hjemmehåpet var aldri i nærheten av å true Svindal.

Fill kjørte i mål et godt stykke bak både Svindal og Jansrud.

Utfordrerne feilet

IKKE DAGEN: Kjetil Jansrud har herjet i fartsdisiplinene denne sesongen, men i dag var ikke hans dag. Foto: NTB Scanpix
IKKE DAGEN: Kjetil Jansrud har herjet i fartsdisiplinene denne sesongen, men i dag var ikke hans dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke Aamodt Kilde hadde helt dagen. Mannen som fikk sitt store gjennombrudd sist sesong tapte jevnt og trutt mot Svindal. I mål var han 57/100 bak Svindal, men hundredelen foran Travis Ganong.

Etter Jansrud, Kilde og Fill kom utfordrerne på løpende bånd, men det skulle ta lang tid før noen virkelig maktet å utfordre tida til nordmannen.

Amerikanske Steven Nyman var riktignok nær, ettersom han lå foran Svindal det mest av løpet, men han klarte ikke å matche Svindals superavslutning.

Det gjorde imidlertid Max Frans fra det høye startnummeret 26. Østerrikeren kjørte godt hele veien, og var altså 4/100 foran nordmannen i mål.

Kjetil Jansrud ble til slutt nummer 12.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer