Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrolige Voeckler beholdt den gule trøya

Enorm fjelljobbing da Andy Schleck slo grusomt tilbake.

GJORDE DET IGJEN: Europcars Thomas Voeckler spiste inn akkurat nok tid på Andy Schleck til å kunne beholde den gule trøya.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
GJORDE DET IGJEN: Europcars Thomas Voeckler spiste inn akkurat nok tid på Andy Schleck til å kunne beholde den gule trøya.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leopard-Treks Andy Schleck overrasket konkurrentene med et tidlig rykk på den attendes, såkalte «kongeetappen» i Tour de France, og vant sin tredje etappeseier på imponerende vis i Tour de France i dag.

Lenge så han også ut til å sikre den gule trøya etter de drøyt 200 kilometrene mellom Pinerolo og Galibier-Serre Chevalier - men nok en gang viste Thomas Voeckler hva han er lagd av.

Franskmannen bet seg fast da Cadel Evans dro forfølgerne opp de siste kilometrene, og var til slutt akkurat de 15 sekundene tidsnok i mål.

- Det har skjedd undre før, og Voeckler er en kriger. Dersom han henger med i dag vil jeg bli svært imponert, sa Dag Otto Lauritzen til Dagbladet før dagens etappe.

Det kan han trygt være nå.

- Vi prøvde bare å følge Cadel Evans, og til slutt hjalp Pierre Rolland (Voecklers lagkamerat i Europcar, journ.anm.) ham med å tette luka. Til slutt skjønte vi at det kunne gå, sier en tydelig utkjørt Voeckler etter etappen.
Revansj for Schleck
Alberto Contador ble etappens store taper.

Han måtte slippe da Evans kjørte som hardest, og tapte mye tid i sammendraget da han kjørte inn 3,50 bak Andy Schleck i mål.

For Andy Schleck ble det en stor revansj å vinne, etter flere tunge dager i årets Tour, og mye kritikk.

Andy Schleck of Luxembourg climbs Izoard pass as he breaks away from the pack with overall leader Thomas Voeckler of France during the 18th stage of the Tour de France cycling race over 200.5 kilometers (124.6 miles) starting in Pinerolo, Italy, and finishing on Galibier pass, Alps region, France, Thursday July 21, 2011. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Andy Schleck of Luxembourg climbs Izoard pass as he breaks away from the pack with overall leader Thomas Voeckler of France during the 18th stage of the Tour de France cycling race over 200.5 kilometers (124.6 miles) starting in Pinerolo, Italy, and finishing on Galibier pass, Alps region, France, Thursday July 21, 2011. (AP Photo/Laurent Cipriani) Vis mer

- Jeg sa før Touren at om jeg kunne velge en etappe ville det vært denne, og jeg er først og fremst utrolig glad for å vinne her, sier Schleck etter målgang.

Dårlig samarbeid
Andy Schleck angrep opp den midterste av tre harde stigninger, opp mot Col d'Izoard, og en forbauset gjeng med sammenlagtrivaler lot Leopard-rytteren få et forsprang som på det meste var oppe i drøyt fire minutter.

Schleck hadde følge med Nicholas Roche (AG2R) og Maksim Iglinskij (Astana), og de tre kjørte teten med en mil til toppen av Galibier-Serre Chevalier.

Bak var det tendenser til polsk riksdag.

Alberto Contador, Cadel Evans, Samuel Sanchez, Ivan Basso og de andre klarte lenge ikke å bli enige om et samarbeid for å kjøre inn Schleck, og da økte lenge avstanden fremover.

Evans tok ansvar
Til slutt tok Evans ansvar og kjørte. Foran var Schleck alene på vei mot mål, og ingen andre så ut til å ville hjelpe Evans oppover.

Med to kilometer igjen måtte til og med Alberto Contador slippe BMC-kapteinen og de han dro på, Thomas Voeckler, storebror Schleck, Ivan Basso og et par til.

Spanjolen sakket akkerut, og tapte mye tid på vei opp mot toppen - trolig også muligheten til å hevde seg i kampen om Tour de France-seieren.

Cadel Evans' kraftanstrengelse var imidlertid nok til å sikre Thomas Voeckler fortsatt sammenlagtledelse, med noen få sekunders margin.

Fränk Schleck sikret dobbeltseier for brødrene fra Leopard-Trek da han rykket fra Evans 200 meter fra mål og ble nummer to.

- Alt gikk bra, jeg er veldig glad og stolt av laget. Vi viste at vi er et stort lag, og at vi har en stor lagfølelse, sier Fränk Schleck.

De norske gutta Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen tok det pent langt bak i feltet, og klarte ikke tidsgrensa på dagens etappe. De får likevel fortsette rittet, ettersom gruppa som ikke var inne tidsnok var såpass stor.