Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utrøstelig Flo

GLASGOW (Dagbladet): Tore André Flo hadde én stor sjanse på Celtic Park. Den slo han i stanga. Og etterpå var han så skuffet at han knapt orket å prate om det. Når sesongen er over 25. november, er det lett å forstå hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå blir det en lang vinter, sier Rangers-spissen med deprimert tonefall til Dagbladet.

- Ti poeng er ufattelig mye å ta igjen. Og her og nå føles det som om kampen om ligagullet allerede er kjørt. Jeg blir nok ikke seriemester denne sesongen heller.

Følger man planen, gjør sitt beste og taper for et bedre lag, er det helt OK å ta nederlaget på hakespissen. Da er laget rett og slett ikke godt nok. Og Flos Rangers fulgte planen i går ettermiddag - i en omgang.

Der og da så de også ut som vinnere.

- Det siste vi sa til hverandre før vi gikk ut til andre omgang, var at vi skulle spille ballen enda mer langs bakken, sier Tore André Flo.

- Vi visste vi ville bli sjanseløse hvis vi pumpet på med lange baller mot bulldozeren Balde i Celtics midtforsvar. For vi var jo klart best før pause, skapte noen bra sjanser og personlig følte jeg også det gikk bra.

Mens ballen ennå var på bakken.

Alt ble feil

Men hva skjedde? Jo, det stikk motsatte! Da Rangers skulle korte ned Celtics serieledelse fra sju til fire poeng, skjøt de seg sjøl i fotballhjernen. For uten å ha planlagt en eneste langball, og uten at Celtic helt plutselig begynte presset høyere på banen, kom den ene 60-meterspasningen etter den andre. Til Tore André Flos store fortvilelse.

- Vi var ikke smarte nok, sier han. Sjøl vil jeg påstå at Rangers var sjokkerende dumme. Og da belgiske Joos Valgaeren ga hjemmelaget 1-0 på en dødball, ble de enda dummere. Og enda lengre i pasningene.

- I sånne kamper er det veldig viktig å få det første målet, sukker Tore André Flo.

- Og jeg trodde det var mitt da jeg fikk den sjansen i første omgang.

Smertene fra en ikke ubetydelig ankelsmell i torsdagens UEFA-cup kamp mot Paris St. Germain meldte seg igjen da Flo hadde brent den store sjansen. Da langballene blåste over hodet på ham og rett i panna på Balde, kom trøttheten.

- Jeg ble sliten og merket torsdagens kamp. Jeg hadde ikke så mye å gi etter pause, sier Flo.

Seks tunge måneder

Og i nabokrangelen som heter «Old Firm» handler det om å gi alt. Slik supporterne gjør - til de milde grader.

Når Celtic har en manager, Martin O'Neil, som er ett hundre prosent uenig i hver eneste dommeravgjørelse som ikke går Celtics vei - og til de milde grader viser det også - er det ikke rart alle de med begrenset vokabular tømmer seg som en aktiv vulkan full av banneord.

Men de var blide da Henrik Larsson tok en ligascoring innpå Flo og slo inn 2-0 fra straffemerket. Ikke så rart - det var jo både en liten (kampen) og stor matchball (seriemesterskapet) som blåste inn bak Stephan Klos i Rangers-målet.

Og først om seks måneder er den skotske serien ferdigspilt.

Da skjønner du sikkert hvorfor Tore André Flo var en deprimert mann i går kveld.

LANG VINTER: - Nå blir det nok en lang vinter, sier en nedtrykt Tore André Flo. Kampen om ligagullet er så godt som kjørt, og det er seks måneder igjen av serien. Foto: BENT CURTIS/SCANPIX
Hele Norges coronakart