Utrøstelig Weng gråt etter den utrolige tabben: - Det er bare trist

Ble trøstet av konkurrentene etter å ha spurtet i mål en runde for tidlig.

KUUSAMO (Dagbladet): Therese Johaug utklasset alle konkurrentene på den avsluttende jakstarten i Kuusamo.

Men bak Johaug utspilte det seg et vanvittig drama. På den nest siste runden startet plutselig Heidi Weng en utrolig sluttspurt.

De fleste var overrasket over at 24-åringen rykket så voldsomt på det tidspunktet. Weng var på sin side mest overrasket over at alle de andre sparte krefter.

For det var bare Weng som trodde at de skulle inn til mål. Det var bare Weng som spurtet inn på oppløpet, mens konkurrentene gikk videre på den siste runden.

GRÅT:
Ida Ingemarsdotter trøstet Heidi Weng etter at hun gikk i mål en runde for tidlig.
Foto: Anders WIklund / TT kod 10040
GRÅT: Ida Ingemarsdotter trøstet Heidi Weng etter at hun gikk i mål en runde for tidlig. Foto: Anders WIklund / TT kod 10040 Vis mer

- Det skal jo ikke skje. Det er løpernes ansvar. Heidi må ha regnet feil. Det er bare trist, sier NRK-kommentator Jens Arne Svartedal.

Johaug ble sjokkert Til Dagbladet sier kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen at Weng er litt distré, men var mest opptatt av å støtte henne. Det samme var den svenske rivalen Ida Ingemarsdotter, som stod lenge og holdt på Weng etter målgang.

- Det er viktig med medlidenhet. Om en klem kan hjelpe henne, er jeg glad for det. Vi er konkurrenter, men venner også, sier Ida Ingemarsdotter til Dagbladet.

Johaug sa følgende etter den uvirkelige hendelsen:

- Jeg skjønte ingenting da Heidi spurtet til mål. «Herregud, skal vi til mål nå?» begynte jeg å lure. Men vi skulle jo det ikke. Det er utrolig synd for Heidi, sier Johaug.

Ble trøstet av konkurrentene Dagbladets journalist i Kuusamo, Tormod Brenna forteller at Weng ble jaget ut i løypa igjen av Michael Lamplot.

- Heidi ble trøstet av alle i mål, spesielt av svenskene. Ingemarsdotter holdt lenge rundt henne, forteller Brenna.

Også Astrid Jacobsen viste empati.

- Det er kjempekjedelig for Heidi. Hun er veldig ulykkelig. Men vi går alt vi kan hele veien, og det er lett å gå litt i surr faktisk, sier Astrid Jacobsen til NRK.

Svenske Ingemarsdottir var blant dem som trøstet Weng mest.

- Jeg prøvde å støtte Heidi og si at hun er i bra form. Men det er trist når slikt skjer, sier Ingemarsdotter.

- Man er jo i sin helt egen verden når man går, så slikt kan skje. Man lærer av sine feil, så Heidi gjør nok ikke det igjen. Sånn sett var det bra det skjedde i dag og ikke i et enda viktigere renn, sier Maiken Caspersen Falla.

Ville ikke snakke med pressen Weng ville ikke snakke med pressen etter tabben. Ifølge Brenna gikk hun rett gjennom mixed zone før hun fikk en klem av Justyna Kowalczyk og hennes far.

- Vi legger ned mye arbeid på dette, så når sånt skjer, er det ergelig. Det er klart det, sier kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen.

- Sånn er gamet. Man må følge med. Jeg tenker at dette gjør ikke Heidi igjen, supplerer NRK-ekspert Fredrik Aukland.

ALENE: Heidi Weng gikk alene i mål én runde for tidlig. Det var så overraskende at selv ikke fotografene hadde poisjonert seg i målområdet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ALENE: Heidi Weng gikk alene i mål én runde for tidlig. Det var så overraskende at selv ikke fotografene hadde poisjonert seg i målområdet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug forteller at han aldri har hatt det problemet som Weng fikk i dag.

- Jeg går aldri først inn til mål, så jeg havner aldri i den situasjonen. Jeg går til mål når de andre går til mål, sier spurtkongen.

TRIST: Heidi Weng er svært langt nede etter tabben.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRIST: Heidi Weng er svært langt nede etter tabben. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer