Utrøstelig

YOKOHAMA (Dagbladet): - Jeg er fullstendig klar over at feilen jeg gjorde er den eneste jeg har gjort på sju kamper i VM, sier Oliver Kahn. - Men den ble også brutalt straffet. Og derfor kan jeg ikke trøstes. Det nytter ikke.

Oliver Kahn tok ikke på seg skylda for Tysklands nederlag mot Brasil. Det hadde han ingen grunn til. Men han tok det hele og fulle ansvaret for målet som ga brassene ledelsen. Da han slapp et Rivaldoskudd fra 19 meter rett ned på VM-turneringas mest dødelige fot - Ronaldos.

Og etter det var ikke Oliver Superkahn seg sjøl. Han var ødelagt og trist - knust langt inn i fotballsjela. Og da kampen var over, gikk han inn i sitt eget mål.

Og kastet hanskene.

Thomas Linke var den første som prøvde å trøste. Vi som fulgte med, så at det ikke nyttet. Og Carsten Ramelov, Jens Jeremies og alle de andre som prøvde å si et eller annet velmenende til sin erklærte keeperhelt, møtte alle det samme blikket.

Det trøstesløse.

Collina betyr tap

Trener Rudi Völler ga Oliver Kahn en god klem. Så kom dommer Collina og viste sin respekt. Og det er en historie mellom Kahn og Collina - en historie som dømmer Kahns lag til prestisjetunge og smertefulle tap de gangene italieneren dømmer.

Som han gjorde det i Champions League-finalen da Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ranet Kahn og Bayern Munchen på overtid i Barcelona i 1999.

Som han gjorde det da Tyskland slo England 5- 1 på Olympiastadion i Munchen i fjor høst.

Og som han gjorde det i går.

- Han er en dommer i verdensklasse men han bringer oss ikke akkurat hell, sier Oliver Kahn ironisk. - Og hva han sa - det spiller ingen rolle. For som jeg allerede har sagt, når man ikke fram med gode ord i slike stunder. Trøst har ingen effekt når du er der jeg er akkurat nå.

Var for seg selv

Da hele det tyske laget var i Tysklands supportersving og takket for VM-følget, ruslet Oliver Kahn alene rundt midt på banen. Han kunne ikke være sammen med noen, han måtte bare være alene. Og da Brasil fikk gullmedaljene, sto han for seg sjøl og tittet på.

Og visste at det kunne vært han.

- Men jeg skal ikke gå i den fella og la dette ene målet ødelegge for alle de gode minnene, sier han. - Det er naturig at man er knust etter å ha tapt en VM-finale, og sånn må det også være. Men det vil ikke være rettferdig overfor alt vi har oppnådd i denne turneringa, hvis denne ene feilen skal stå igjen som det vi husker.

- Slik jeg ser det, har dette tyske laget gjort en kjempejobb svært få trodde var mulig.

Orker ikke tenke

Da Ole Gunnar Solskjær drepte Oliver Kahns første finaledrøm om det gjeve CL-trofeet, svor Bayern-keeperen på at han ikke ville gi seg før han hadde hendene på pokalen. Han orket ikke å tenke i de baner i går kveld.

- Kampene kan ikke sammenliknes, sier han. - Og her og nå er det altfor hardt for meg å tenke på framtida. Men sjøl om vi tapte, har vi ført Tyskland til nye høyder, vi tilhører de fire beste i verden og det skal vi være stolte av. Og derfor vil minnene være gode fra denne VM-turneringa.

- Vi kan ikke la et uheldig baklengsmål ødelegge det, sier Oliver Kahn.

DOMMERTRØST: Pierluigi Collina trøster Oliver Kahn etter kampen. - Jeg kan ikke trøstes, sier Kahn.