Utrygg Haltvik savner Grini

Det oser ikke akkurat selvtillit av håndball-Norges kjæledegger. Selv veteranen Trine Haltvik føler seg usikker foran skjebnekampen mot Østerrike i morgen.

Haltvik, sammen med nå skadde Kjersti Grini viktigste norske utespiller i fjorårets EM, leter fortsatt i halvmørke etter rytmen.

- Jeg klarer ikke helt å finne meg selv. Det er nytt å spille relativt lite i kampene, og jeg må være trygg for å bli god. I oppkjøringen har det vært annerledes fordi spillere har vært skadd, sier Trine Haltvik til NTB.

Hun savner også innpiskeren Grini.
- Hun var flink til å gi blaffen og flink til å hjelpe meg, fortsetter Haltvik.

Det to fungerte solid sammen i EM, og skytteren Grinis engasjerte forsvarsarbeide er det Norge savner aller mest i øyeblikket.

Pinlig

Tap mot østerrikerne vil gi Norge en pinlig plassering i VM. Etter den tamme forestillingen mot Kroatia i går, må stridsmoralen og viljen til å slippe spillet løs løftes flere hakk.

De fleste norske spillerne så delvis utrygge og utilfredse ut da troppen møte mediene i dag.

Dersom Norge tar seg av Østerrike, venter sannsynligvis Sør-Korea i torsdagens kvartfinale.

Krisemøte

I går kveld snakket Haltvik, Susann Goksør, Tonje Sagstuen og Heidi Tjugum ut om hvorfor det ligger noe forknytt i det norske spillet for tiden.

- Vi ble enige om å gi mer f... og vise at det er vi som bestemmer i kampene. Så langt har det vært litt for mye skylapper, sier Haltvik. - Dersom vi ikke tar tak i dette kan Østerrike-kampen bli tøff.

Men halvannet døgn før Norges være-eller-ikke-være vet hun ikke helt hva som skal løse opp den norske floken.

Norge imponerte ikke allverden i innledningen av europamesterskapet for et år siden heller, men spilte til slutt finale og truet der mesteren Danmark.

Men da var kvaliteten på kantspillerne minst et par hakk bedre enn nå, og Kjersti Grini dominerte med resolutt spill over hele banen.

(NTB)

UTRYGG: Trine Haltvik leter etter stabil VM-form. Lite spilletid har gjort henne utrygg. Til høyre sønnen Kristian.