Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utrygg på landslagsplassen

Erik Hoftun føler at han må spille godt mot Lillestrøm på Åråsen i ettermiddag for å beholde landslagsplassen mot Georgia. RBK-stopperen er klar over at Nils Johan Semb og assistent Harald Aabrekk finsikter midtstoppere før EM-kvaliken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men jeg håper selvsagt at prestasjoner over tid teller minst like mye som en god kamp mot LSK, sier Hoftun til Dagbladet.

Landslagssjefen har sjekket både Tore Pedersen i Eintracht Frankfurt og omskolerte Vidar Riseth i Celtic som alternative midtstoppere til Georgia-kampen. I går kveld så Harald Aabrekk Tore Pedersen igjen i Bundesliga.

- Klart jeg føler plassen min utrygg, sier Hoftun.

Har et håp

- Jeg regner ikke med noe som helst, men både håper og tror jeg er med i troppen mot Georgia. Selvsagt er det en grunn til at trenerne ser på flere midtstoppere, selv om de alltid holder seg oppdatert, sier Hoftun.

30-åringen debuterte på landslaget mot Australia i januar 1997, og spilte sin foreløpig siste kamp mot Estland i januar.

- Jeg er en bedre spiller nå enn da jeg fikk min første landskamp. Først og fremst er jeg tryggere på meg sjøl, og jeg har fått mer erfaring.

Betyr mye

- Samtidig skulle jeg ønske mer hurtighet. Riktignok er jeg ikke treg, men det mangler mye på at jeg kan kalle meg hurtig. Dessuten kan jeg alltids bli både tøffere i duellene og mer taklingssterk.

- Hvor mye betyr landslaget for en 30-åring?

- Veldig mye. Du får mye erfaring av å være med i internasjonale kamper. - Dessuten er det gøy å representere Norge. Selvsagt har jeg fryktelig lyst til å være med til Georgia, sier Erik Hoftun.

<B>MÅ OVERBEVISE: </B>RBKs midtstopper Erik Hoftun må innfri mot LSK i dag for å sikre en fast plass som midtstopper mot Georgia 28. april.