Utsatt for blotting og sexsjikane

Anette Sagen er ikke den eneste hoppjenta som er blitt utsatt for sex-sjikane. Også landslagsvenninnene Line Jahr og Henriette Smeby får grisemeldinger på mobiltelefon.

- Det finnes noen griser der ute som stadig sender meldinger. Etter skiflygingen i Vikersund fikk jeg en melding hvor det sto: «Hei, så deg på TV. Er du kåt?», sier Line Jahr (20) til Dagbladet.no

- Vil du posere naken?

Selv om det er fort gjort å slette meldingene, synes hun det er ubehagelig med slike forespørsler.

- En gang fikk jeg melding fra en hobbyfotograf som ville ha meg til å posere. Jeg spurte om det var med eller uten klær, og fikk til svar at jeg helst skulle være naken. Da var det slutt på kommunikasjonen, sier Line Jahr.

Utsatt for blotting

Også Henriette Smeby, siste helgs norgesmester i Mobakken i Bardu, forteller at hun har fått flere ekle meldinger.

- Det er mange gærninger rundt omkring som ringer med skjult nummer. Selv ble jeg mest plaget av grisemeldinger i fjor. Da ble jeg også utsatt for blotting på Gjøvik. En kar var ute etter meg sju ganger før han ble tatt. Det var en tankevekker, sier Henriette Smeby til Dagbladet.no

- Står utafor huset ditt

En gang er hun også blitt småredd.

- Da fikk jeg en melding som lød: «Er du kåt? Kan vi møtes? Jeg står utafor huset ditt», forteller nybakt norgesmester Henriette Smeby.

- TV er grunnen

Både hun og Line Jahr tror kjendisstatusen er grunnen til sex-sjikanen.

- Du kan være på TV i fem sekunder, så kommer meldingene. Og det er ikke bare vi hoppjentene som opplever sex-sjikane. De fleste idrettsjentene får slike meldinger innimellom, sier de to landslagsløperne.

Hemmelig telefonnummer

Anette Sagen har måttet skaffe seg hemmelig telefonnummer etter ubehagelige SMS-beskjeder og telefoner hvor innringerne har pustet tungt i andre enden.

Hun sa til Nordlys mandag at innholdet i samtalene og meldingene ikke var til å misforstå.

- Helt tragisk

Landslagstrener Frank Helge Johansen kjenner til at jentene er plaget av ubehagelige henvendelser, og vil sette i gang tiltak for å få slutt på problemet.

- Det som skjer er helt tragisk. Nå raser det inn med meldinger av alle slag. Vi skal gjøre en evaluering av situasjonen og sette inn nødvendige tiltak, sier Frank Helge Johansen til Dagbladet.no

SEXSJIKANERT 2:</B> Line Jahr plages av grisete mannfolk.
JENTELANDSLAGET:</B> Line Jahr, Anette Sagen og Henriette Smeby blir alle plaget. Landslagssjef Frank Helge Johansen vil sette i gang tiltak.
SEXSJIKANERT 1:</B> Henriette Smeby plages av blottere og grisete mannfolk.