Skiskyting

Utsatt for brøler

Johannes Thingnes Bø (26) vant verdenscupen i skiskyting sammenlagt. Men det internasjonale skiskytterforbundet IBU sendte krystallkula til Martin Fourcade (31).

RIVALER: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Martin Fourcade endte som henholdsvis nummer én og to i verdenscupen sammenlagt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RIVALER: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Martin Fourcade endte som henholdsvis nummer én og to i verdenscupen sammenlagt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen i skiskyting foran Martin Fourcade. For et par uker siden fikk franske Fourcade seg en overraskelse i posten.

Krystallkula - som viser at du er sammenlagtvinner - ble sendt fra det internasjonale skiforbundet (IBU) til ham.

- Det stemmer, forteller Thingnes Bø til Dagbladet.

- Martin Fourcade syntes det var helt OK for ham.

Fourcade fortalte selv historien i Frankrike denne uka. Overfor Dagbladet bekrefter Bø at det var dette som skjedde: Ved en brøler fikk erkerivalen Fourcade tilsendt kula.

- Fourcade og jeg fikk en felles mail fra IBU om at det hadde skjedd en forveksling. Til meg fortalte Fourcade at det var helt OK for ham, forteller Thingnes Bø og smiler.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg tok det med et smil. Men jeg skulle gjerne hatt den. Jeg får utsette gleden til kula kommer. Og så får vi se om den må i coronakarantene.

Trolig har feilen skjedd ved IBUs hovedkontor i Salzburg. Meningen var at sesongen skulle avsluttes i Holmenkollen helga 20. til 22. mars. Men på grunn av coronaviruset ble rennene avlyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer