Xherdan Shaqiri angrepet på TV

Utsatt for kupp: - Motbydelig

Etter VM-kvalifiseringenskampen mot Nord-Irland lørdag ble Xherdan Shaqiri utsatt for et kupp på direktesendt TV. Nå raser det sveitsiske fotballforbundet.

POLITISK PROPAGANDA: Xherdan Shaqiri utsatt for politisk propaganda etter VM-kvalifiseringskamp. Foto: NTB
POLITISK PROPAGANDA: Xherdan Shaqiri utsatt for politisk propaganda etter VM-kvalifiseringskamp. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Dette er uakseptabelt, skriver det sveitsiske fotballforbundet i en pressemelding, gjengitt av Sport Bladet.

Lørdag vant Sveits 2-0 mot Nord Irland i VM-kvalifiseringen. Men det er spesielt én hendelse som har skapt store overskrifter i etterkant av kampen.

For da Xherdan Shaqiri ble intervjuet på direktesendt TV stormet en ukjent mann inn i sendingen og hang en jakke over stjernespilleren.

Jakken bar det politiske symbolet UCK, som står for Kosovos frigjøringshær. De er en militant gruppe som søkte frigjøring fra tidligere Jugoslavia og Serbia på 1990-tallet.

KLÆBO, JOHANNES KLÆBO: Petter Northug tror Johannes Høsflot Klæbos instagrampost er et signal om god form. Video: johanneshk/instagram Vis mer

- Motbydelig og skandaløst

Bildene har vakt oppsikt, spesielt i Serbia. Serbia har aldri anerkjent Kosovos uavhengighet, og spenningen mellom de to landene har eskalert den sisten tiden.

«Motbydelig og skandaløst» skriver den serbiske avisa Kurir, som krever at det internasjonale fotballforbundet (Uefa) reagerer og straffer det sveitsiske forbundet, som hadde ansvar for selve arrangementet.

Arrestert av politiet

Det sveitsiske forbundet kan imidlertid fortelle at personen som hang jakka på Shaqiri har blitt arrestert av politiet. Han har også fått forbud mot å komme inn på Stade de Genève stadion, der kampen ble spilt.

De fordømmer også hendelsen.

«Det er uakseptabelt å bruke fotballstadioner, og i dette tilfellet i et TV-intervju etter kampen, for å spre politisk propaganda.», skriver de videre pressemeldingen.

Lyon-spilleren ble født i tidligere Jugoslavia, i Zhegër, som nå er en del av Kosovo. Han så merkbart overrasket ut da hendelsen skjedde, men opptrådte rolig og tok av seg jakken umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer