SNAKKER UT: Franske Le Parisien har fått tak i mannen som ble utsatt for rasisme fra Chelsea-fans på en t-banestasjon i Paris tirsdag. Foto: AFP PHOTO / GUARDIAN NEWS & MEDIA LTD
SNAKKER UT: Franske Le Parisien har fått tak i mannen som ble utsatt for rasisme fra Chelsea-fans på en t-banestasjon i Paris tirsdag. Foto: AFP PHOTO / GUARDIAN NEWS & MEDIA LTDVis mer

Utsatt for rasisme av Chelsea-fans: - Det som skjedde bør ikke gå ustraffet

Snakker ut.

(Dagbladet): Både Chelsea og Fifa-president Sepp Blatter fordømte Chelsea-supporteres rasistiske opptreden på en t-banestasjon i Paris tirsdag.

Nå har den franske avisa Le Parisien fått et intervju med den mørkhudede mannen som ble nektet adgang på t-banen av supporterne. Avisa navngir den 33-årige mannen som Soleymane S.

- Jeg ønsket å gå på vogna, men en gruppe engelske supportere blokkerte veien og dyttet meg tilbake. Jeg prøvde å tvinge fram en plass og gå på. I hele greia mistet jeg mobilen min, sier Soleymane til avisa.

Snakker ikke engelsk Soleymane snakker ikke engelsk, og forsto med det ikke hva supporterne sa til ham. En video publisert i går viser at supporterne sang «Vi er rasister, og det er slik vi liker det».

- Jeg skjønte at de var Chelsea-fans og gjorde koblingen til PSG-kampen som var samme kveld. Jeg forsto også at de fokuserte på meg på grunn av hudfargen min. Du vet, jeg lever med rasisme. Jeg var ikke veldig overrasket over at det hendte meg, selv om det var første gang det har skjedd på t-banen, sier 33-åringen.

Soleymane er trebarnsfar, men fortalte ikke barna om hendelsen på t-banen.

- Jeg nevnte ikke hendelsen for noen, verken kona mi eller barna mine... Hva skulle jeg ha sagt til barna? At pappa ble dyttet av t-banen fordi han var svart? Det er ikke noe poeng.

- Bør ikke gå ustraffet Siden han mistet telefonen sin, fikk han ikke sett videoklippet før senere. Men nå som han har sett det og snakket om det, ønsker han å ta juridiske skritt.

- Det faktum at jeg snakker om det nå, gir meg mot til å gå til politiet. Disse folkene, de burde bli funnet og straffet. Det som skjedde bør ikke gå ustraffet, sier Soleymane.

I går ble det klart at både fransk og britisk politi er på saken.