Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Utsatt for sabotasje

Og vi veit av hvem, sier Gatlins trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trevor Graham, treneren for den amerikanske sprinteren Justin Gatlin som lørdag avslørte at han har avlagt positiv dopingprøve, mener 24-åringen er utsatt for sabotasje.

- Noen har sabotert utøveren min, og vi veit allerede hvem det er. Gatlin har ikke tatt ulovlige stoffer, sier treneren ifølge BBC.

- Hevngjerrig ansatt

Den angivelige sabotøren er en tidligere ansatt som ble sparket fra Grahams sprintlag i forbindelse med BALCO-skandalen i fjor. Selv var treneren en av tysterne som startet opprullingen av saken, ved å sende en prøve av et nytt BALCO-steroid til det amerikanske antidopingbyrået.

Gatlins positive dopingprøve viste for høye nivåer av veksthormonet testosteron og ble avlagt etter stevnet Kansas Relays i april. Under det samme stevnet ble Justin Gatlin oppsøkt av den tidligere ansatte, ifølge Graham.

- Han kom til Kansas Relays og var forbanna på Justin, sier treneren, uten å utdype episoden ytterligere.

Går til sak

Mannen fikk ved et tidspunkt jobben tilbake, men lagledelsen hadde ikke mer tillit til ham enn at de engasjerte en privat etterforsker til å holde ham under oppsyn. Resultatene av spaningen er ifølge Graham interessante.

image: - Utsatt for sabotasje

- Det er kun et tidsspørsmål før vi går til sak mot mannen, sier treneren.

Dette er ikke første gang et medlem av Trevor Grahams sprintlag anklages for dopingbruk. Sprinteren Tim Montgomery ble i desember dømt til to års utestengelse fra all idrett, selv om han aldri avla noen positiv dopingprøve. Det amerikanske antidopingbyrået fant imidlertid papirer i dopinglaboratoriet BALCO der det kom frem at amerikaneren hadde gått på en coctail av ulovlige stoffer.

-GATLIN ER USKYLDIG: Justin Gatlins trener, Trevor Graham, mener dopingtatte Gatlin er utsatt for sabotasje. Foto: AP
-GATLIN ER USKYLDIG: Justin Gatlins trener, Trevor Graham, mener dopingtatte Gatlin er utsatt for sabotasje. Foto: AP Vis mer