Formel 1-laget Mercedes ranet i Brasil

Utsatt for væpnet ran: - De er rystet

Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton fortalte lørdag at medlemmer av Mercedes-laget ble utsatt for væpnet ran da de forlot Interlagos-banen fredag.

RANET: Deler av Mercedes-laget ble ranet på vei hjem fra en testkjøring. Lews Hamilton var ikke involvert. Foto: NTB Scanpix
RANET: Deler av Mercedes-laget ble ranet på vei hjem fra en testkjøring. Lews Hamilton var ikke involvert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamilton og lagkamerat Valtteri Bottas hadde de beste tidene i begge fredagens treningsomganger. Etter et godt dagsverk bød kvelden på en skrekkopplevelse for flere Mercedes-ansatte.

– De ble ranet på vei fra banen. Det ble løsnet skudd, og våpen ble rettet mot hodene deres. Det var vondt å høre om det, tvitret Hamilton.

– Vær så snill å be en bønn for mine gutter, som er profesjonelle nok til å være her i dag selv om de er rystet.

Episoden ble bekreftet av en talsmann for laget.

– En av lagets minibusser ble utsatt for væpnet ran. Verdisaker ble stjålet, men det viktigste er at alle våre folk er uskadd, sa han.

Også Williams-laget og representanter for Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) skal ha blitt forsøkt ranet.

Væpnet ran er en velkjent risiko i forbindelse med VM-løpene i Formel 1 i São Paulo, og førerne fraktes til og fra hotellet i skuddsikre biler med politieskorte.

Den britiske føreren Jenson Button ble forsøkt ranet i 2010.

– Dette skjer hvert år. Formel 1 og lagene må gjøre mer for å hindre det. Det er ingen unnskyldning, tvitret Hamilton.

Brasils Grand Prix har en usikker framtid. Interlagos-banen er til salgs, og det er uklart om nye eiere vil kunne garantere at det fortsatt skal arrangeres VM-løp der.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer