Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utsett ferien, Nils!

TRONDHEIM (Dagbladet): 10. desember innvilger Nils Arne Eggen seg et års ferie fra fotballen. Det er like definitivt som det er fullt fortjent. Men vårt tips er at Nils går glipp av en ny kvartfinale i Mesterligaen. Gutta hans er nemlig mye bedre enn ferieplanene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt råd til Nils etter nok en festaften med Rosenborg: Utsett ferien. Du klarer ikke å slappe av, likevel.

På denne tida i fjor var kvartfinale i Mesterligaen utopi. Mest fordi ingen ante hvor langt Rosenborg kunne strekke seg prestasjonsmessig. Et år seinere er vi blitt overbevist om dette:

  • Årets Rosenborg-utgave er bedre enn den som endte i kvartfinalen mot Juventus.
  • Årets lag har ennå store utviklingsmuligheter.

Og vi er like skråsikre på dette:

Følgelig handler en naturlig utvikling om å hente enda flere Mesterligapoeng enn i fjor - mange nok til å gå videre fra gruppe D.

Full kontroll

Neppe som det beste laget. Real Madrid har allerede lagt grunnlaget for gruppeseier. Men som en av de to beste toerne.

Det forutsetter hjemmeseier over Real Madrid, og sannsynligvis fire - kanskje tre poeng - etter bortekampene mot Olympiakos og Porto. Alt dette fortoner seg plutselig som høyst realistisk.

Ikke minst på bakgrunn av inntrykket fra i går kveld:


  • Rosenborg hadde bortimot full kontroll - uten å briljere. En bunnsolid arbeidsøkt holdt i massevis mot et lag som fortsatt tilhører den ypperste eliten i Europa.

Kunstverk

For visst registrerte vi skurr i Rosenborg i går. Porto hadde forberedt seg godt, og tettet eget bakrom med brukbart hell. Rosenborg sleit med å administrere de livsfarlige gjennombruddene på vanlig vis. Mye fordi presisjonen og framdriften ofte ble drept på en gjørmete midtbane. De dårlige baneforholdene favoriserte definitivt ikke Rosenborg.

Men som så ofte før i litt daue og stillestående Rosenborg-perioder: Kaptein Bent Skammelsrud tok tak i begivenhetene med et nytt kunstverk av en gjennombruddspasning - denne gang til Harald Brattbakk.

  • Avslutningen var akkurat så lettbeint og presis som vi er blitt bortskjemt med.

Bauer og kanter

Den baktunge manøveren fra Porto var først og fremst en festinvitasjon til sidebackene Heggem og Bergdølmo. Begge fikk boltre seg i fri dressur, og demonstrerte nok en gang Rosenborgs unike evne til å angripe fra alle bauger og kanter.

Kjøret fra de frekke RBK-backene ristet i filler Portos defensive blokk, og portugiserne forsvant etter en siste krampetrekning umiddelbart etter pause.

Derfra og inn var det bare Rosenborg. Og med normal uttelling hadde det blitt to-tre scoringer til.

Det sier mye om at Rosenborg har stabilisert seg som et av Europas beste hjemmelag, men kanskje mest om at de har enda mer å gå på.

Og da er det lov å snakke høyt om kvartfinale i Mesterligaen.

Eggen takker Pronto-trener for kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!