Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utsetter avgjørelsen om Astana

Trenger mer tid etter nye avsløringen

UCI's Brittish President Brian Cookson gives a press conference during the 2014 UCI Road World Championships in Ponferrada, on September 26, 2014.  AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA
UCI's Brittish President Brian Cookson gives a press conference during the 2014 UCI Road World Championships in Ponferrada, on September 26, 2014. AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA Vis mer

Spørsmålet om Astanas fortsatt får lisens på øverste nivå var planlagt besvart onsdag klokken 17.00. Brian Cookson, president for den internasjonale sykkelunionen, valgte i stedet å utsette avgjørelsen i lys av La Gazzetta dello Sports avsløringen rundt laget i dag. En avsløring om at 17 Astana-ryttere skal ha benyttet tjenestene til dopinglegen, Michele Ferrari.

Les saken her: Flere Astana-ryttere kobles til dopinglege

Cookson omtaler de nye opplysningene som «nye og svært alvorlige», ifølge AFP. - Vi kommer med en hurtig avgjørelse i god tid samtidig som rettsikkerheten skal sikres, sier Cookson til AFP, ifølge cyclingnews.com, som melder at UCI-presidenten raskt endret fokus bort fra spørsmål om sykkelsportens suksess i antidopingarbeidet.

Astana har ennå ikke sikret seg lisens for 2015-sesongen. Bakgrunnen for det er fem positive dopingprøver i Astana-systemet det siste halvåret. Tidligere denne uken kom det frem at Michele Ferarri er avbildet på treningsleiren til Astana i 2013, mens Gazzetta dello sport onsdag meldte om at 17 Astana-ryttere har tilknytning til dopinglegen.

Les mer: Armstrongs dopinglege avbildet på Astanas treningsleir
Les mer: Vinokurov: - Dopingsakene må ses på hver for seg

Den norske sykkelpresidenten, Harald Tiedemann Hansen, uttalte til procycling.no tidligere denne uken at han ikke ønsker å se Astana på toppnivå neste år.

Les saken: Tiedemann Hansen med klar beskjed om Astana-laget

- Jeg ville ikke gitt Astana lisens hvis jeg var Cookson, og det sa jeg til ham da vi møttes i Moskva. Det er opp til lisenskomiteen til UCI å avgjøre, men Cookson ga utrykk for at de liker situasjonen svært dårlig. Det er det ingen tvil om. Personlig syns jeg det ville vært trasig hvis UCI ga Astana lisens videre, uttalte Tiedemann Hansen til procycling.no da.

Brian Cookson uttaler videre at han mener sykkelsporten har en ledene posisjon på antidopingfeltet.

- Jeg har alltid sagt at doping ikke bare er et problem i sykkelsporten. Det er etter mitt syn to grupper idretter: Det er de som har et dopingproblem som de prøver å bli kvitt, og jeg liker å tro vi er i en ledene posisjon der, og det er idretter med et dopingproblem men benekter der. Før eller siden får de idretten deres problemer, sier Cookson til AFP.