Anders Besseberg-etterforskningen drøyer:

Utsetter Besseberg-dom

Etterforskningen av tidligere skiskytterpresident Anders Besseberg tar lengre tid enn først antatt.

ETTERFORSKES: Anders Besseberg etterforskes av både Økokrim og Biathlon Integrity Unit. Foto: Terje Pedersen / NTB
ETTERFORSKES: Anders Besseberg etterforskes av både Økokrim og Biathlon Integrity Unit. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere presidenten for Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) er anklaget for korrupsjon, for å ha skjult russisk doping og ha fått betalt i form av penger, luksusklokker, prostituerte og jaktturer.

De harde beskyldningene ble lagt fram i en rapport fra det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) uavhengige granskingskommisjon, External Review Commission (ERC), i januar.

Anders Besseberg var president i det internasjonale forbundet, og sportens mektigste leder, fra 1993 til 2018.

Besseberg er siktet for grov korrupsjon av Økokrim, en anklage som har en strafferamme på ti års fengsel. Samtidig etterforskes han av Biathlon Integrity Unit (BIU) for brudd på sportens regelverk.

- Møtt på hindringer

En konklusjon av BIUs etterforskning skulle vært klar i månedsskiftet mars/april, men blir nå utsatt, får Dagbladet opplyst. Dermed blir også en eventuell dom utsatt med minst en måned.

- Vi går fortsatt gjennom de 75 000 filene som ble gitt til oss av den uavhengige granskingskommisjonen (ERC). I utgangspunktet ønsket vi å ha en konklusjon klar i slutten av mars, men det er et vanskelig arbeid og mye stoff å gå gjennom. Derfor vil vi ikke ha en konklusjon klar før tidligst i månedsskiftet april/mai, varsler leder av BIUs etterforskning, Greg McKenna til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer