Utsetter formen

Ole Einar Bjørndalen (28) tror ikke på suksess i verdenscuprennene i skiskyting før jul. Alt handler om VM i Sibir i midten av mars.

I fjorårets OL-sesong vant Simostrand-løperen de to første rennene i verdenscupåpningen i skiskyting i østerrikske Hochfilzen. Han venter ingen reprise i år.

- Jeg vil bli veldig overrasket om jeg vinner noen verdenscuprenn i skiskyting på denne sida av jul. I den perioden kommer jeg til å være stinn av trening, sier Bjørndalen.

Derimot håper han å bruke denne helga på Beitostølen til å kvalifisere seg til verdenscupløpene i langrenn i Kiruna neste helg.

To formtopper

Der er han aktuell for ti kilometer skøyting - som er en perfekt distanse for Bjørndalen.

- Det hadde vært konge å få bli med til Kiruna. Jeg håper å få gått noen verdenscuprenn i langrenn denne sesongen. Derfor er det viktig med en liten formtopp akkurat nå. Deretter satser jeg på to andre formtopper. Én i januar og én i mars. Det er på slutten av sesongen det er viktig å være i best form i år, sier Bjørndalen.

Skiskytings-VM i år er så seint som 15.- 23. mars - i Khanty-Mansiysk i Sibir. Det er altoverskyggende for Bjørndalen som alltid har prioritert mesterskap foran verdenscupen.

Går ikke langrenns-VM

Hans eneste sammenlagtseier i verdenscupen kom så langt tilbake som i 1998. Siden har tyske Sven Fischer og franske Raphael Poirée tatt seg av de trofeene.

- Verdenscupen er viktig. Men ikke så viktig som mesterskap, sier Bjørndalen.

Tre av de ni verdenscuprundene i skiskyting blir avviklet i desember. Om Bjørndalen ikke er med i toppen etter disse løpene, vil det bli tøft å kjempe om sammenlagtseieren i år også.

Langrenns-VM i Val di Fiemme går uansett uten Bjørndalen. Der går femmila i fristil.

- Det ville vært den eneste aktuelle distansen for meg. Men det blir for langt, sier Ole Einar Bjørndalen.

PS! Frode Andresen har derimot lyst på ski-VM og femmil. Han kjemper også om en plass på landslagssjef Carl Henning Grans lag til Kiruna neste helg.