Utsetter operasjon for å vise fram regnbuetrøya

Verdensmester Hushovd sykler ritt i Italia.

UTSETTER OPERASJON: Thor Hushovd utsetter et inngrep i skulderen etter vårens kragebeinsbrudd, og prioriterer to ritt i Italia før han legger seg under kniven.Foto: SCANPIX/EPA/JOE CASTRO
UTSETTER OPERASJON: Thor Hushovd utsetter et inngrep i skulderen etter vårens kragebeinsbrudd, og prioriterer to ritt i Italia før han legger seg under kniven.Foto: SCANPIX/EPA/JOE CASTROVis mer

|||Thor Hushovd forlenger sesongen etter VM-gullet. Han sykler to ganger i Italia i oktober, men drøyer hjemreisen til Norge.

Han ønsker å vise fram VM-trøya i Giro del Piemonte neste torsdag og Giro del Lombardie to dager senere.

Operasjonen som skulle fjerne stålplaten i skulderen, er dermed utsatt. Inngrepet vil skje etter at konkurransene i Italia er gjennomført. Hushovd veltet under en treningstur i Italia i mai og brakk det ene kragebeinet.

Det betyr at den ferske verdensmesteren først vil bli å se i Norge til sykkelforbundets 100 års jubileum 26. oktober.

- Det er fortsatt fine treningsforhold i Monaco og mange å trene sammen med. Jeg er stolt av å kunne sykle ritt med VM-trøya. Jeg er også stolt over å kunne sykle ritt med denne trøya for Cervélo, for dette har vært et flott lag å kjøre med de siste to årene, sier Hushovd.

Han forteller også om stor oppmerksomhet etter VM-seieren både fra mediene og andre.

- Det er ingen tvil om at jeg har tatt et steg opp i sykkelverdenen etter min største seier så langt i karrieren, sier Thor Hushovd.

32-åringen vant VM i Australia etter en perfekt spurt. Han ble Norges første verdensmester i mennenes eliteklasse.

Fra før var to sjuendeplasser (Knut Knudsen i 1979 og Dag Otto Lauritzen i 1993) beste norske plasseringer i mennenes fellesstart.

(NTB)