Utsetter verdenscupen på Lillehammer

Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

IKKE HELT ENNÅ: Therese Johaug (i midten), Jessica Diggins fra USA (t.v.) og Heidi Weng jublet etter skiathlon på Lillehammer i 2019. I år blir verdenscupen utsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
IKKE HELT ENNÅ: Therese Johaug (i midten), Jessica Diggins fra USA (t.v.) og Heidi Weng jublet etter skiathlon på Lillehammer i 2019. I år blir verdenscupen utsatt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter planen skulle det ha blitt arrangert verdenscup i langrenn, hopp og kombinert på Lillehammer mellom 4-6. desember, men torsdag ettermiddag ble planene lagt på is.

– Med utgangspunkt i den vanskelige tiden vi er i, usikkerheten og konsekvensene knyttet til covid-19, mener Norges Skiforbund at det ikke er riktig å arrangere verdenscup på Lillehammer nå. Vi vil heller jobbe med å finne nye datoer i samråd med FIS og lokal arrangør seinere i vinter, og samtidig se på muligheten for å arrangere flere nasjonale konkurranser for toppidretten, sier skipresident Erik Røste.

Kulturministeren og helsemyndighetene er orientert om skistyrets beslutning.

– Skiforbundets beslutning er fornuftig, og selv om vi alle skulle ønske at verdenscupen kunne ha blitt avholdt i desember, setter jeg pris på at Skiforbundet nå tar ansvar i den vanskelige situasjonen vi er i, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

TUNG TID: Marte Mæhlum Johansen ble sett på som det neste store i Norsk langrenn etter gull i Junior-VM både i 2016 og 2017, men så kom nedturen, og under NM på Konnerud tidligere i år kom tårene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Da FIS fastsatte årets terminliste la de opp til flere "frihelger" med tanke på at enkelte verdenscupstopp kunne bli coronautsatt. Det er blant annet en luke på tre uker mellom Falun 31. januar og Nove-Mesto 20. februar, og det er naturlig å tro at det kan bli et aktuelt tidsrom for å arrangere verdenscuphelga.

FIS' plan for verdenscupen i langrenn har fått kritikk den siste tida:

- Jeg tenker at de er litt naive. Det enkleste er å kjøre som normalt, kjøre en copy-paste i Word og skrive ut. Men jeg tror IBU sin tilnærming øker sannsynligheten for å få det gjennomført, uttalte skiskytter Tarjei Bø til Dagbladet nylig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer