Utsetter VM-fristen for Carlsen

Sjakkstjerna kan strippes for VM-tittelen.

VIL HA ENDRING:  Grunnen til at Magnus Carlsen ikke vil skrive under på denne avtalen er at nordmannen ikke ønsker å spille tittelkampen mot Viswanathan Anand, som begynner om i overkant av to måneder, i den russiske OL-byen Sotsji. FOTO: AP.
VIL HA ENDRING: Grunnen til at Magnus Carlsen ikke vil skrive under på denne avtalen er at nordmannen ikke ønsker å spille tittelkampen mot Viswanathan Anand, som begynner om i overkant av to måneder, i den russiske OL-byen Sotsji. FOTO: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Carlsen er forelagt en VM-kontrakt av Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), skriver han ikke under på denne kan sjakkstjerna miste VM-tittelen.

FIDEs opprinnelige frist for å skrive under på dette går egentlig ut i dag, men nå gjør forbundet en helomvending.

- En signatur 1. eller 2. september kan vi tolerere, men vi kan ikke vente noe lengre enn det, sier visepresident Israel Gelfer til chess.com

Sakens kjerne Grunnen til at Magnus Carlsen ikke vil skrive under på denne avtalen er at nordmannen ikke ønsker å spille tittelkampen mot Viswanathan Anand, som begynner om i overkant av to måneder, i den russiske OL-byen Sotsji.

Ingen ønsker å oppgi hele bakgrunnen for de klare motforestillingene, men de politiske urolighetene tilknyttet landet utgjør utvilsomt en stor del av det. Det som gjør situasjonen enda mer prekær, er at Carlsen for tiden befinner seg i USA. Der spiller han sjakkhistoriens sterkeste turnering - Sinquefield Cup.

- Snakke om senere TV 2 har møtt Magnus Carlsen i St. Louis. En ordknapp sjakkstjerne holder foreløpig kortene tett til brystet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer