Utsikt mot millioner

LA MANGA (Dagbladet): - Drar jeg fra Rosenborg til Spania, så er det for å tjene penger, sier Roar Strand (30) til Dagbladet. Etter fire telefoner på 14 dager er det mye som tyder på at utsikten du ser blir en del av RBK-spillerens framtid.

Den spanske klubben som er veldig interessert i Roar Strand spiller i Spanias øverste divisjon, Primera Liga.

- De ringte for første gang for to uker siden, sier Roar Strand. - Jeg kan ikke si hvilken klubb det er - det er for tidlig til det - men de er ikke helt i toppen. Og det de har spurt meg om er hva jeg vil koste og hvor mye penger jeg skal ha i lønn.

Og:

- Siden de har ringt hele fire ganger, så skulle man tro at det er noe i det. De ringer jo ikke uten grunn.

- Hvor interessant er det?

Litt mett

- La meg si det sånn: Alt må klaffe. Jeg må føle at det stemmer for både familien og meg. For det er ikke bare å ta en unge ut av andreklasse på skolen. Det er mange hensyn å ta.

Roar Strand har kontrakt med RBK ut sesongen 2003. Han trives, har det utfordrende sportslig, men begynner egentlig å bli litt mett. For ingen norsk fotballspiller har vunnet mer enn det Roar Strand har høstet på Lerkendal. Derfor er tida inne for økonomiske framtidstanker.

- Grunnen til at jeg i det hele tatt tenker på å reise er at jeg vil ha noe igjen for det, sier Roar Strand. - Det må være godt betalt. For jeg reiser ikke hit ned for det sportslige.

- Det handler utelukkende om å tjene penger.

Roar Strand er det man i Rosenborg kaller seniormedarbeider i klubben. Han har gått fartstida si og vel så det. Og derfor vil RBK si ja til en riktig pris. På Lerkendal belønnes man nemlig for lang og tro tjeneste.

- Jeg har ikke snakket med spanjolene om penger. Og hva er riktig pris? Så derfor har jeg sendt dem videre til Erik Solér. Det er hos han saken ligger nå.

- Når kan det skje noe?

- Skal dette bli noe av må det skje ganske snart. Men jeg spiller helt sikkert for Rosenborg ut Champions League denne våren.

Solér ordner opp

- Jeg har ennå ikke snakket med den spanske klubben, sier Erik Solér til Dagbladet. - Jeg venter en telefon når som helst, og når de ringer vil jeg sende dem videre til Rosenborg slik at klubbene kan snakke sammen slik det skal gjøres.

- Roar Strand ser ut til å ha veldig lyst til å reise?

- Ja, det har han sagt til meg også, sier Solér.