Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøve i Otepää

Utsjugov peker på Klæbo (20) som den største VM-favoritten: - Jeg vet jeg kan vinne

Tok sin første verdenscupseier i dag. 

HELT SJEF: Johannes Høsflot Klæbo trengte ikke passe seg så voldsomt på oppløpet. Sergej Ustjugov i bakgrunnen lot seg imponere nok til å utrope Klæbo som VM-favoritt. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HELT SJEF: Johannes Høsflot Klæbo trengte ikke passe seg så voldsomt på oppløpet. Sergej Ustjugov i bakgrunnen lot seg imponere nok til å utrope Klæbo som VM-favoritt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo vant som han ville i VM-generalprøven i sprint i dag.

Den unge trønderen var overlegen fra prologen til finalen, og med Sergej Ustjugov og Finn Hågen Krogh mange meter bak seg inn mot mål, kunne han strekke ut armene og ta imot jubelen fra det svært så høylytte estiske langrennspublikummet på Tehvandi skistadion i Otepää.

Klæbos første verdenscupseier var en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse. Nå står han overfor en VM-sprint på torsdag som kan overgå det.

- Å vinne world cuprenn er jo noe man drømte om da man var liten, men det å vinne VM-gull... Det er mange faktorer som skal klaffe om jeg skal lykkes der. Jeg er trygg på at formen er der den skal være nå, og det handler om å ha topp ski og topp dag om jeg skal vinne i Lahti, sier kometen til Dagbladet.

Alle peker på Klæbo

For etter oppvisningen i løypa som ikke er helt ulik det som møter sprinterne i Lahti, peker alle plutselig mot Johannes på tjue år, når de skal fortelle hvem som er den aller største VM-favoritten av dem alle.

- Han sitter her, sier Ustjugov til Dagbladet og peker på Klæbo som sitter ved siden av ham.

- Johannes Klæbo er akkurat nå den utøveren som er i best form. Han var så sterk i denne finalen, og han er ikke bare en sprinter. Han er god på distanser også. Han er tjue år, og jeg husker da jeg var tjue. Da hadde beina mine også sånn fart, smiler Federico Pellegrino.

Ingen i langrennssirkuset er raskere enn Klæbo, sier sprinttrener Arild Monsen. Pluss på med den dokumenterte utholdenheten, så skal det godt gjøres å slå ham førstkommende torsdag også.

Vet han kan vinne

Det vet Klæbo selv også, og seieren i dag bare befestet det i ham. Han vet han kan vinne VM-gullet også.

- Ja, det er klart det, og det tar man med seg inn mot det som skal skje neste uke. Det handler om å gjøre ting riktig i de dagene som kommer nå, sier han til Dagbladet.

De riktige tingene handler først og fremst om å ta det med ro og passe på den toppformen han nå har prikket inn.

Etter en hviledag i morgen, reiser han til VM-byen og trener lett inn mot VM-åpningen torsdag.

Sammen med Finn Hågen Krogh, Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Petter Northug skal han jage nok et norsk VM-gull.

Klæbo er per i dag den største favoritten.

- De som er på start for oss der kan vinne alle sammen, men det er klart han er en av kandidatene til gullet, sier sprinttrener Arild Monsen.

- Han har nå alt. Han har utholdenhet, han har hurtighet, han har teknikk, og taktikk ikke minst. Jeg er utrolig imponert over ham i dag, det han gjør er jo mesterlig, fortsetter han.

VM-sprinten er altså førstkommende torsdag. Klæbo stiller til start.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling