Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal klare for ligacupfinale etter seier over Chelsea

Utskjelt Arsenal-spiller sikret ligacupfinale

Granit Xhaka scoret det avgjørende målet da Arsenal slo Chelsea i ligacupsemifinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal - Chelsea 2-1(1-1), 2-1 etter to kamper

(Dagbladet): Arsenal møter Manchester City i ligacupfinalen. Det ble klart etter at de snudde kampen og slo Chelsea 2-1 hjemme på Emirates i en jevn affære.

To rotete Arsenalmål, ett selvmål og en tåspiss fra Xhaka, var nok til å sikre seieren etter at Hazard hadde gitt bortelaget føringen.

Xhaka, som har hatt en svak sesong på Arsenals midtbane og har måttet tåle mye kritikk fra både fans og eksperter, ble dermed den store helten for «the Gunners».

- Jeg er veldig glad, jeg har gode lagkamerater og er glad for å kunne sende de til finalen, sa Xhaka til Sky Sports etter kampen.

Lagene hadde en omgang hver hvor de kontrollerte begivenhetene. Chelsea hadde ballen og skapte de aller fleste sjansene, mens Arsenal var best etter pause og fikk etterhvert store kontringsrom da Chelsea jaget en utlikning.

- Vi visste at vi ikke spilte bra i første omgang og endret litt på taktikken i pausen. Jeg syntes vi var det beste laget i den andre omgangen, sa Xhaka.

Det var femte gang denne sesongen at de to lagene møttes og første gang at et lag gikk av med seier etter nitti spilte minutter.

- Jeg er skuffet over resultatet. Vi ville til finale, men vi var uheldig ved scoringene, med baller som endret retning, sa Chelsea-manager Antonio Conte.

Begge lagene spilte tilnærmet toppede lag og med unntak av keeperbyttet hos både hjemme- og bortelaget stilte Wenger og Conte med samme mannskap som i ligaen i helga som gikk.

Chelsea styrte

Chelsea tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eden Hazard ble spilt fri alene med Ospina etter at Kanté og Pedro helt umarkert spilte seg gjennom Arsenal-midtbanen på enkelt vis etter flott samspill.

Hazard la ballen til rette med ett touch og trillet enkelt ballen forbi Arsenal-målvakten.

Arsenal holdt å svare på direkten. Alex Iwobis fine stikker fant Wilshere, men engelskmannens førstetouch ble for hard og Willy Caballero kom seg i veien.

I stedet kom utlikningen to minutter senere. En corner fra Özil falt ned på hodet til en helt umarket Nacho Monreal. Hans heading gikk via hodene til både Marcos Alonso og Antonio Rüdiger og forbi en sjanseløs Caballero.

Det var Chelsea som dominerte i den første omgangen. Anførst av Hazard og Kanté var bortelaget best både med og uten ball. Arsenal var nødt til å forsvare seg dypt, men Mustafi og Koscielny fikk klarert det aller meste.

Arsenal foran

Eden Hazard var den store trusselen offensivt for Chelsea. Fem minutter ut i den andre omgangen var ballmagikeren igjen forbi Arsenal-forsvaret, men i det Hazard skulle løpe fra Mustafi og sette ballen i mål snublet han i egne bein og falt.

Arsenal var bedre med i oppgjøret fra starten av den andre omgangen og tok ledelsen etter nok en merkelig situasjon.

Alexandre Lacazette dro seg fri Christensen på høyre side av Chelseas sekstenmeter og forsøkte å slå ballen 45 grader ut. I stedet tok ballen i hælen til Rüdiger, endret retning og falt inn på femmeteren. Der var Xhaka frempå med tåspissen og fikk vippet ballen i mål.

Arsenal fikk en gylden kontringsmulighet kvarteret før slutt. Xhaka og Elneny vant ballen på midten og lynraskt fant den veien til Mesut Özil som på briljant vis spilte på tvers til Alex Iwobi. Fra 16 meter traff Arsenal-unggutten elendig og ballen spratt rett på Caballero.

Chelsea-debut for Barkley

Etter 26 minutter måtte Willian av banen. Brasilianeren slet med en muskelskade og måtte hinke av banen.

Det betød at Chelseas januarsignering Ross Barkley fikk en time i sin første kamp for London-klubben.

24-åringen som kom fra Everton for 15 millioner pund utmerket seg ikke særlig i tiden han var på banen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!