Utskjelt danske sendte RBK nærmere tabelltopp

Trønderne med full kontroll i Sandnes.

• Sandnes Ulf - Rosenborg 0-2

SANDNES STADION (Dagbladet): Rosenborg forlenget rekken med mandagskamper uten tap til tolv, da de vant fullt fortjent 2-0 borte mot Sandnes Ulf. Det gledet RBK-trener Per Joar Hansen.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var viktig å slå tilbake etter den dårlige kampen mot Molde sist helg. Vi fremstår som et veldig bra lag, og har muligheten til å legge på til både 3- og 4-0, mens Sandnes Ulf nesten ikke har en sjanse. Jeg synes vi gjennomfører en meget god kamp, sier Hansen til Dagbladet.

Gjestene brukte bare 38 sekunder på å score kveldens første, et mål som vil bli kreditert hjemmelagets uheldige keeper, Hannes Halldorsson.

Defensivt hadde Rosenborg full kontroll på Sandnes Ulf gjennom hele oppgjøret. Et kvarter ut i andre omgang leverte også utskjelte Tobias Mikkelsen en strålende prestasjon i motsatt ende. Etter et flott forarbeid av Riku Riski, punkterte dansken kampen med en vakker 2-0-scoring.

Mikkelsen har blitt kritisert for å ikke være god nok til å bære RBK-drakta. Selv bryr ikke dansken seg om kritikken:

- Jeg føler meg verdsatt av fansen, og har ingen problemer med dem. Jeg gjør det jeg kan for å overbevise fansen.  Jeg har ikke vist hva jeg er god til ennå. Å score gir selvtillitt. Det må jeg ta videre. sier Mikkelsen til TV2.

Jaktet revansje Rosenborg kom til Sandnes med tolv poeng etter sju spilte kamper av Tippeliga-sesongen 2014 - ett bedre enn fjorårsstarten.

Med seier mot Sandnes Ulf kunne trønderne ta steget forbi Vålerenga på 4. plass.

For å klare det, måtte trener Per Joar Hansens menn spille langt bedre enn i forrige rundes 2-0-tap hjemme for Molde.

Da måtte både midtstopper Tore Reginiussen (28) og mannen som vikarierer for langtidskadde Christian Gamboa på høyrebacken, Jonas Svensson (21), kaste inn håndkleet like før kampstart på grunn av sykdom.

I kveld var begge tilbake. Det samme var Daniel Berntsen (21), mens Mikael Dorsin (32), Mikkel «Mix» Diskerud (23) og Ole Selnæs (19) alle var henvist til benken.

Kompisduell For Sandnes Ulfs del var det knyttet stor usikkerhet rundt den solide sisteskansen Hannes Halldorsson (30). Islands landslagsmålvakt måtte gi seg tidlig på gårsdagens trening grunnet smerter i leggen, men var disponibel for trener Asle Andersen i aften.

Det var også unggutten Fredrik Midtsjø, som har imponert på venstrekanten til de lyseblå etter at leieavtalen fra nettopp Rosenborg ble formalisert like før seriestart.

20-åringen kom til oppgjøret med god grunn til å være stinn av selvtillit etter scoringer i de to foregående kampene.

En selvtillit han ville ha bruk for i duellen mot tidligere lag- og romkamerat Svensson, på RBKs høyre back.

RBKs drømmestart Da dommer Ola Hobber Nilsen blåste i gang oppgjøret, var det derimot to andre av banens aktører som spilte hovedrollene.

For bare 38 sekunder var passert på det digitale urverket på Sandnes stadion da Alexander Søderlund smalt Riku Riskis strøkne innlegg i aluminiumet, før ballen dabbet ned i hælen på hjemmelagets uheldige keeper og i mål.

En drømmestart for Rosenborg, nesten identisk som i tilsvarende oppgjør i fjor. Da sendte Søderlund gjestene i ledelsen bare minuttet seinere.

Lite finspill Sandnes Ulf var rystet, men fant fort balansen.

INVOLVERT: Ved Rosenborgs første scoring, lurte Alexander Søderlund lurte seg forbi oppasser Edier Frejd, smalt ballen via aluminiumet, Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson og i mål.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
INVOLVERT: Ved Rosenborgs første scoring, lurte Alexander Søderlund lurte seg forbi oppasser Edier Frejd, smalt ballen via aluminiumet, Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson og i mål. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Frem til det gjensto et kvarter av omgangen, var det de lyseblå som styrte kampen. RBK lå lavt og kompakt, og hadde tilsynelatende ingen planer om å gi fra seg bakrom som raske Diego Rubio kunne forsøke å utnytte.

Heller ikke en eneste gang forsøkte Hansens menn å kombinere seg ut bakfra ved femmeterutspill.

Samtidig som unøyaktighet med ballen i laget gjorde at Rosenborg ikke klarte å utnytte overgangsmulighetene som oppsto, ble det 45 relativt sjansefattige minutter.

Det nærmeste hjemmelaget kom, var en avslutning fra midtstopper Derek Decamps etter et hjørnespark som brakte fram en god redning fra Alexander Lund Hansen.

- Andre omgang er for dårlig. Det er for lite trøkk, og da vinner vi ikke mot Rosenborg. Vi er ikke farlige inne i 16-meteren til RBK. Vi må nullstille oss til fredagens kamp, sier Aksel Berget Skjølsvik til TV2.

Rosenborg-dominans Rosenborg-planen var klar: Hansens menn hadde kommet for å hente tre poeng, ikke underholde.

Utover i andre omgang steg imidlertid kvaliteten på det gjestene foretok seg. Etter en time spilt, resulterte det i en nydelig scoring av utskjelte Tobias Mikkelsen.

Dansken avsluttet et nydelig RBK-angrep med å være iskald da sjansen bød seg innenfor Sandnes Ulfs sekstenmeter. Først lurte han Aksel Berget Skjølsvik bort med en effektiv skuddfinte, så plasserte han ballen nydelig i det lengste hjørnet.

I minuttene som fulgte, var både mannen med to målgivende, Riski, og innbytter Nicki Bille Nielsen nære ved å punktere kampen.

Sandnes Ulf var nære ved å rakne fullstendig, men ble berget av ren og skjær flaks.

Selv klarte ikke seriens desiderte bunnlag å skape noe som helst framover på banen. Dermed er Sandnes Ulfs verste Tippeliga-start noensinne forlenget, mens Norges største fotballklubb opplevde suksess i jakten på landets aller gjeveste trofé.