Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utskjelt etter «tidenes mest usportslige øye­blikk»: - Lag­kameratene sier de ville sparket meg hardt

Ajax-spiller Joël Veltman slår tilbake mot kritikken. 

OMSTRIDT FINTE: Ajax-spiller Joël Veltman skaper reaksjoner. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB Scanpix
OMSTRIDT FINTE: Ajax-spiller Joël Veltman skaper reaksjoner. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Ajax-spiller Joël Veltman skapte sterke reaksjoner i helgas kamp mot Sparta Rotterdam, da han brukte en medspillers skade til å finte ut motspiller Iván Calero (se video nederst i denne artikkelen).

Ajax hadde en komfortabel 2-0-ledelse da Bertrand Traoré ble liggende på gresset i smerter. Veltman signaliserte at lagkameraten hadde det vondt, noe som gjorde at Calero stoppet helt opp. Men i stedet for å stoppe spillet som alle trodde han skulle gjøre, dro Veltman seg forbi sin oppasser.

Engelske The Telegraph omtalte blant annet øyeblikket som «tidenes mest usportslige øyeblikk». Det er bred enighet om at Veltmans oppførsel ikke hører hjemme på en fotballbane.

Selv tar han kritikken med knusende ro.

- Jeg var bare slu. Bertrand gikk i bakken og jeg tenkte: «jeg skal bruke dette til min fordel». Jeg latet som jeg sparket ballen ut av spill, men da motstanderen snudde ryggen til, tok jeg meg forbi ham i stedet, sier Veltman til Metro Nieuws.

Det hører med til historien at det påfølgende innlegget ikke ble farlig.

- Jeg vet at det kanskje ikke var en fin ting å gjøre, men jeg var bare slu. Jeg kan le av det. Mine lagkamerater sa i garderoben at de ville sparket meg hardt om jeg hadde gjort det mot en av dem.. Hva jeg skulle gjort om innlegget gikk i mål? Mål er mål! sier han.

Han mener saken har blitt blåst ut av proporsjoner.

- Jeg syns folk overreagerer. Det var ikke slik at jeg var alene med keeper etterpå. La oss ikke gjøre det til noe stort. Det er bedre å le av det. Jeg vil ikke gjøre det igjen, også fordi jeg ikke tror det vil funke igjen, sier Veltman.

Ajax vant forøvrig kampen 2-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling