Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utskjelt helt

Diouf senket Newcastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle - Bolton 1-2.

Boltons kontroversielle spiss El-Hadji Diouf ble den store helten da Bolton klatret opp til 3. plass på tabellen etter 2-1 borte mot Newcastle kveld.

I løpet av tre magiske Bolton-minutter snudde senegaleseren kampen med to mål:

• 55 minutter: Nicolas Anelka - som til tider terroriserte Newcastle-forsvaret i 2. omgang - dempet et innlegg med brystet og fant en umarkert Diouf foran mål. Fra kloss hold bredsidet han ballen enkelt i mål til 1-1.

• 57 minutter: Ivan Campos frispark ble stusset videre av Kevin Davies. Igjen var Diouf umarkert, og kunne styre inn 2-1 med pannebrasken.

Upopulær

Diouf har et svært frynsete rykte i England etter flere tilfeller av spytting, usportslig oppførsel og gule kort. Han havnet i dommerens kortbok i kveld også - selv om det virket som en tvilsom avgjørelse fra dommer Wiley.

Emre felte Diouf og fikk gult kort, før Wiley av en eller annen grunn mente Diouf fortjente likedan.

image: Utskjelt helt

Bolton-manager Sam Allardyce tok etter hvert ingen sjanser og plukket matchvinneren av banen, selvsagt til øredøvende pipekonsert fra hjemmefansen. Den druknet imidlertid sammenlignet med publikums mishagsytringer mot sitt eget lag da dommeren blåste av kampen. Og det med rette:

Kollapset

Som så ofte før falt Newcastle sammen som et korthus etter pause, etter en 1. omgang hvor de ledet fortjent 1-0 etter straffescoring fra Shola Ameobi. Anelka er nevnt, og han var nærmere 3-1 enn hjemmelaget var utlikning. Newcastle har bare vunnet en av de åtte første kampene, og det mot et West Ham-lag i fritt fall. Med sju poeng er de bare to poeng over nedrykksstreken - og Glenn Roeders framtid virker ikke lenger like trygg.

For Bolton er tabellen langt lystigere lesning. Nærmest ubemerket har de sneket seg helt opp i ryggen på Manchester United og Chelsea, og inntatt tredjeplassen med 17 poeng.