Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø

Utskjelt i Russland

Få var mer populære i Russland enn de festglade brødrene Bø som ble hyllet for sine folkelige nakenstunt. Så forandret et nødvendig oppgjør alt.

RUSSER: I boka si snakket Tarjei Bø ut om Putins propagandasport. Det er blitt et problem for Tarjei lillebror Johannes i Russland.Reporter: Stian With. Video: Pambou. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORLEDEN kom det et anonymt brev til hovedkontoret til det internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) med klage over hvordan denne sporten har vendt seg mot Putins Russland:

- Dere må få tilbake Besseberg, stod det i brevet med referanse til den norske eks-presidenten i sporten som er blitt sittende igjen med en uløst sivil etterforskning på grunn av det tette forholdet sitt til russerne.

Akkurat det ønsket får den ukjente russiske brevskriveren neppe innfridd, selv om Besseberg etter tre års venting fortjener å få den juridiske statusen sin avklart:

  • Russernes storhetstid i skiskyting og all annen idrett kommer uansett ikke tilbake på lang tid.

Det skjønner russerne selv. Det er vel derfor de er så opptatt av å snakke ned de utenlandske stjernene som går imot dem. Som skiskytterbrødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø:

- Brødrene Bø er ledende i den moderne skiskyttergenerasjonen, men ingen av dem vil bli stående som store utøvere i sportens historie. I Russland vil de aldri bli husket som Ole Einar Bjørndalen eller Martin Fourcade, fastslår kommentatoren i Sport-Express, og tar et hardt personlig oppgjør med de to norske skiskytterne

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer