Utskjelt og best

Uansett hva Manchester United og Chelsea gjør i dag vil Arsenal fortsatt toppe Premier League. Etter en uke med utskjelling var 3-2-seieren over Newcastle det London-klubben trengte.

LONDON (Dagbladet): Men det satt langt inne. Helt til Thierry Henry fikk muligheten til å score seiersmålet fra straffemerket 10 minutter før slutt. Og det på en Newcastle-hands som forteller alt om Sir Bobby Robsons problemer.

Fordi den var like meningsløs og unødvendig som de fleste baklengsmålene som har gjort Newcastle til et bånnlag.

Thierry Henry scoret to for Arsenal (1- 0 og 3- 2) og har seks PL-scoringer så langt. Det er kvalitet.

Newcastle hentet opp både 0- 1 og 1- 2 - det forteller om vilje.

Men Arsenal fortjente oppreisningen denne kvelden fordi de var det klart beste laget på Highbury.

Og: Arsene Wenger trengte seieren for å få ro.

Skandaleprat

Opptakten til denne fredagskvelden i London handlet selvfølgelig om det som skjedde på Old Trafford sist søndag. I ei hel uke har det engelske fotballmediebildet handlet om skandalen etter 0- 0-kampen mellom Manchester United og Arsenal. Og da Arsene Wenger endelig sa noe, så ble ikke unnskyldningen hans tatt nådig opp. Fordi den ble tolket som en krigserklæring. Og Arsenal og Wenger har ikke statistikken på sin side. Siden franskmannen kom til Highbury for sju år siden har laget pådratt seg 52 røde kort som i sin tur har gitt 148 match-utestengelser. Og sånn sett burde nok Wenger sagt mer enn «sorry».

Eller enda bedre: Han burde passet på at det han sa hørtes ut som om han mente det.

Men Arsene Wenger er ikke den typen. Etter klokelig å ha sagt at spillerne hans gikk langt over streken på Old Trafford, at han beklaget hendelsen og at det aldri skulle gjenta seg, så gikk han plutselig til angrep. Og ga SKY Sports (TV-kanalen med Premier League-rettighetene) og resten av mediene skylda for at det Keown, Parlour, Lauren og kompani gjorde etter kampslutt var blitt en giga-sak. Fordi han i løpet av sin tid i England har sett så mye annet - og da tenker Arsenal-manageren helt riktig på høye albuer og karrieretruende taklinger - som er mye verre.

Bebreider mediene

- Jeg opplever det som at vi har blitt stilt for retten av SKY, sier Wenger.

- Det sitter en mann i en lastebil og bestemmer hva nasjonen skal se om og om igjen. Og det snakkes om at vi skal fratas poeng og at spillere skal utestenges gud vet hvor lenge.

- Hvorfor ikke gå hele veien og sende oss rett ned i 1. divisjon, spør Wenger?

Da den siste setningen falt, var Arsene Wenger varm i Arsenal-trøya. Så varm at han var på det gammeltestamentiske øye-for-øye og tann-for-tann-nivået. For det handlet ikke lenger om hva Arsenal hadde gjort på Old Trafford en søndag i 2003 - det handlet om hva Ruud van Nistelrooy har gjort mot Lauren, Keown og Ljungberg i fortida.

Med andre ord at én feil kan rettes opp med en annen. Hvilket den ikke kan.

Den eneste veien tilbake er den Arsenal viste i går kveld.

RUNDINGSBØYE: Arsenals Thierry Henry (t.h.) hadde hurtighet nok til å ta omveien rundt Newcastles Andy O'Brien i gårsdagens oppgjør i Premier League.