Utskjelt og skremt

Slipsknutene var ulastelig stramme da David Beckham og England landet i Istanbul i går kveld. Merkelig egentlig - avisoverskriftene de forlot burde nemlig ha gitt spillerne betydelig pustebesvær.

LONDON (Dagbladet): «Who the HELL do you think you are?» spurte hele førstesida i Daily Mirror etter at Englands landslagspillere gjennom onsdagen og torsdagen truet med streik og bedrev kollektiv utpressing overfor fotballforbundet og nasjonens trofaste supportere. I avisas lederartikkel, som også begynte på side 1, fikk de i tillegg en beskjed. Og den var ikke pen - den var bare fryktelig presis.

Og den var rettet mot det avisa kaller en oppblåst samling av egomaniacs.

Vi siterer:

«Hvis dere truer med streik en gang til, vil vi forlange at dere aldri blir tatt ut for å spille for England igjen. Så hold kjeft, kom dere tilbake til den jobben som betaler dere 600000 kroner i uka, og slå Tyrkia».

Bare våpenhvile

Streiken er over - krigen fortsetter. Englands utskjelte har nemlig bare utlyst våpenhvile til etter lørdagens skjebnekamp på Fenerbahge stadion i Istanbul. Men dummere kan ikke et fotballag oppføre seg hvis Beckham og kompani tar opp hansken rundt Rio Ferdinands dopingsak og gyver løs på FA en gang til. Men etter gårsdagens flylektyre og grasrotstemning hjemme i England er det imidlertid, grunn til å tro at de har kommet på bedre tanker.

«Dere er en skam» skriver Daily Star og mener det. «Tanken om streik viser at våre gutter er en gjeng primadonnaer,» mener The Sun. Og Daily Mail sier «Arrogante fotballstjerner ydmyker England, FA og supporterne».

Og slik fortsetter det og fortsetter det og fortsetter det.

Grillparty

At Sven-Göran Eriksson har tatt spillernes parti, tas heller ikke nådig opp. Greit at han ønsker samhold og et resultat i Istanbul, men makan. Og derfor mener mange at forholdet mellom forbundet og treneren ikke kan repareres.

England kan ikke ha en landslagstrener som mener at en midtstopper er viktigere enn idrettens vedtatte dopinglover.

Midt oppe i de siste ukenes engelske gigantiske fotballkrise med streiketrussel, voldtektsanmeldelser og en dopingsak smiler tyrkerne hele veien til lørdagskvelden. Etter treninga på onsdag inviterte de like godt media på grillparty. Og hvorfor ikke hygge seg dobbelt når motstanderne gjør det stikk motsatte.

Og griller seg sjøl.

FRAM TIL HELTEN: Den lille tyrkiske jenta klarte å ta seg fram til David Beckham på Ataturk Airport i Istanbul, til forskrekkelse for sikkerhetsvaktene. Englands kaptein skrev autografen, men vaktene tok papiret fra jenta.