Utskjelt. Stemplet som for dårlig. I dag stemte alt for Veton Berisha

Ble matchvinner.

Viking - Molde 2-1 (1-1)

STAVANGER (Dagbladet):
Tidvis utskjelte Veton Berisha ble matchvinner da Viking senket Molde i Stavanger.

- Det smakte jævlig godt, sa Veton Berisha til TV 2 etter kampen, og dro ut æ-en mens han sa det.

Tommy Høiland var tilbake i startoppstillingen på sin gamle hjemmebane da Molde gjestet Viking i Stavanger. Spissen takket trener Tor Ole Skullerud for tilliten med scoring.
 
Det var derimot ikke landslagsstopper Vegard Forren, som for andre gang på like mange kamper var henvist til benken.

"Moi" farlig frempå
Magne Hoseth (34) spilte for de regjerende seriemesterne i totalt åtte år med unntak av korte opphold i FC København og Vålerenga.

Veteranen startet kampen på innbytterbenken og etter syv minutter ble han vitne til at gamle lagkamerater yppet seg.

Martin Linnes raste nedover sin høyre side og spilte ballen til en umarkert Mohamed Elyounoussi. "Moi" bresidet ballen mot mål, men Viking-keeper Iven Austbø lot seg ikke overliste og vartet opp med en fantastisk pasning. 

Iskald Høiland
Tommy Høiland ble aldri en suksess i Viking og etter opphold i både Bryne og Sandnes Ulf hentet daværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær den rappkjeftede angriperen  til Molde i 2013.

Etter et mislykket låneopphold i Lillestrøm  på vårparten av fjorårets sesong kom spissen tilbake rosenes by og endte på " " scoringer.

I Stavanger var den lokale spilleren igjen på farten. Etter å ha blitt spilt fri fikk han med seg ballen. Alene med Iven Austbø var han feilfri da han sendte Molde opp i ledelsen.
 
Adegbenro utlignet før pause
Viking var heller ikke ufarlige og skremte nok Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland ved et par anledninger.

Likevel kom ikke utligningen før 44 minutter var spilt.

Hjemmelaget vant et hjørnespark i det førsteomgang nærmet seg slutt. Makthar Thioune slo et godt hjørnespark. Inne i feltet knuste Samuel Adegbenro all motstand og stanget inn utligningen, som forøvrig var nigerianerens første i den mørkeblå drakten.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Mørkeblå bølger
Adegbenros sene scoring fungerte tilsynelatende som en vitamininnsprøytning på hjemmelaget. Tidvis presset Viking de medaljejagende romsdalingene dypt inn på egen halvdel.

Scoringen lot imidlertid vente på seg.

19 minutter ute i andre omgang entret Jon Dadi Bödvarsson. Det skulle vise seg å være et smart  bytte av tidligere Molde-trener Kjell Jonevret.

Behrisha avgjorde
Islandske Jon Dadi Bödvarsson har enda ikke scoret for Viking i årets eliteserie. Landslagsspilleren som startet kampen på benken leverte likevel en meget god søknad med tanke på en plass i Kjell Jonevrets startoppstilling etter sitt innhopp. 

Angriperen snappet ballen på midtbanen og stakk igjennom Veton Berisha med en god gjennombruddspasning etter 72 minutters spill. 

Berisha takket for muligheten og banket ballen til side for landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland til enorm jubel fra hjemmepublikumet. Fem minutter før full tid headet Joachim Jørgensen ballen i mål, men ble avblåst for offside. Viking tok sin andre seier i Stavanger og vant 2-1.

- Vi vet vi er et bra lag, vi må bare få det ut, sa matchvinneren etter kampen.