LSK:

Utskjelt styre møtes for å diskutere LSK-krisen: - Det har skjedd forkastelige ting

Kristinssons framtid på agendaen.

HARDT PRESSET: LSK-trener Runar Kristinsson føler seg ikke trygg i jobben som klubbens trener. Her depper islendingen under 2-4-tapet for Odd i går.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HARDT PRESSET: LSK-trener Runar Kristinsson føler seg ikke trygg i jobben som klubbens trener. Her depper islendingen under 2-4-tapet for Odd i går.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Krisen i Lillestrøm nærmer seg komplett. Laget er i akutt fare for å rykke ned fra eliteserien, spillergruppa er rammet av disiplinære problemer og styret er delt i synet på om trener Runar Kristinsson bør sparkes eller ikke.

Allerede i dag kan det føre til endringer på Åråsen. Dagbladet får bekreftet at det vil avholdes et planlagt styremøte klokka 18.00, hvor sportssjef Torgeir Bjarmann og nyansatt mental trener Erik Solér trolig vil delta. Etter det Dagbladet forstår vil Kristinssons fremtid bli diskutert på nytt, bare to uker etter at et splittet styre endte opp med å gi islendingen fornyet tillit.

- Det er alltid en sportslig oppdatering på styremøtene, det er vel det jeg kan si, forteller styremedlem Bjørnar Sollie til Dagbladet.

Utelukker ikke at Kristinsson forsvinner

Sollie vil verken utelukke eller konstatere at Kristinsson kan bli fjernet fra stillingen sin før kampen mot Tromsø til helga.

- Det vet jeg ingenting om. Jeg har ingen anelse om hva resten av styret tenker. Runar Kristinsson er trener i Lillestrøm. Jeg tenker at det er han vi har.

- Ønsker du personlig å fortsette med Kristinsson som trener?

- Hva jeg mener om det, er på en måte noe jeg vil ha for meg selv. Det tar jeg internt i styret, forteller Sollie.

- En begredelig situasjon

Rosenborg23175152-1656
Odd23125635-2641
Haugesund23116638-3339
Brann23115731-2138
Molde23115741-3538
Sarpsborg23106726-2636
Strømsgodset23105834-2935
Viking2396825-2833
Vålerenga23851032-3229
Sogndal23610725-2828
Bodø/Glimt23761029-3227
Tromsø23761028-3427
Lillestrøm23581036-4223
Aalesund23651229-4223
Stabæk23561227-3421
Start23091418-489
(NTB)

Sammen med resten av styret har Sollie den siste tida blitt refset for håndteringen av den prekære situasjonen. En av de mest kritiske er stortingsrepresentant og LSK-medlem Sverre Myrli. Han reagerer på at styret offentliggjorde at de var splittet i synet på Kristinsson etter møtet for to uker siden.

Det gjør Myrli engstelig.

- Når styret begynner å fomle og bli vage i et så enkelt spørsmål som om treneren skal fortsette eller ikke, blir jeg bekymret. Da stiller jeg spørsmålet: Gjør styret jobben sin? Dette dreier seg om altfor dårlig sportslige prestasjoner de siste 15 årene. Jeg syns det er altfor enkelt å bare skylde på treneren. Derfor etterlyser jeg styrets ansvar i den begredelige situasjonen LSK er i, sier Myrli til Dagbladet.

KRITISK: LSK-medlem Sverre Myrli setter spørsmålstegn ved klubbens styre. Foto: Scanpix
KRITISK: LSK-medlem Sverre Myrli setter spørsmålstegn ved klubbens styre. Foto: Scanpix Vis mer

- Skal ikke være sånn

Myrli mener LSK har jobbet dårlig over flere år. Nå håper klubbmedlemmet at styret har klare tanker for hvordan de skal løfte Romerikes stolthet ut av nedrykksstriden og aller helst opp i tetsjiktet allerede neste år.

- Med det grunnlaget som er på Lillestrøm og i Romerike, bør LSK være blant de tre-fire beste lagene i Norge. Med unntak av en femteplass i serien og et cupmesterskap, har det i år etter år etter år vært for dårlig. Det skal ikke være sånn. Jeg vil ha et styre som er klare, ryddige og som viser at de tar situasjonen på alvor, sier Myrli.

- Forkastelige ting

TV 2-profil og LSK-veteran Ivar Hoff deler Myrlis bekymring for tabellsituasjonen, hvor gultrøyene bare ligger to poeng over nedrykksplasserte Stabæk. Neste år har Lillestrøm 100-årsjubileum. Frykten er at det blir feiret med spill på Norges nest øverste nivå for første gang siden 1976.

Hoff ønsker nå å se en klubb som viser at den har «ryggrad».

BEKYMRET: LSK-kjenner og TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Dag Grundseth
BEKYMRET: LSK-kjenner og TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Dag Grundseth Vis mer

- Hadde det vært opp til meg, hadde jeg gjort en forandring. Jeg tror LSK ligger på direkte nedrykk hvis man lager en tabell for de siste 17 kampene. I tillegg er det slåsskamper på treninger. Det har skjedd helt forkastelige ting. Jeg har ikke sagt at man bør kaste Kristinsson, men at han bør ta inn ressurser i trenerapparatet sitt. Bjarmann og Arne Erlandsen er typer som kan organisere lag, men jeg tror ikke Kristinsson vil ha hjelp. Det oser heller ikke noe vinnervilje fra han når man ser intervjuene. Inntrykket er at det fort kan gå den gale veien, sier Hoff til Dagbladet.

Hoff påpeker at det fremdeles er mulighet for å redde eliteseriekontrakten. Samtidig erkjenner styremedlem Sollie at situasjonen er alt annet enn enkel.

- Vi vinner ikke fotballkamper. Når du skal drive et fotballag, er det blytungt. Ingen er fornøyde med det vi leverer. Det må ingen finne på å tro. Det er kjedelig å høre å kritikken, men det er bare å jobbe hardt videre og håpe at det snur, sier Sollie.

PS: Styreleder Owe Halvorsen ønsker ikke å kommentere situasjonen overfor Dagbladet. Trener Runar Kristinsson uttalte selv til TV 2 etter 2-4-tapet for Odd i går at han ikke føler seg trygg i jobben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer