Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utskjelte franskmenn gir VM-bonus til veldedighet

Sein sjarmoffensiv etter skandalene i Sør-Afrika.

SJARMOFFENSIV: Frankrikes kaptein Alou Diarra går i bresjen for et initativ fra de franske VM-spillerne om å donere bonusen til veldedige formål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GIANLUIGI GUERCIA
SJARMOFFENSIV: Frankrikes kaptein Alou Diarra går i bresjen for et initativ fra de franske VM-spillerne om å donere bonusen til veldedige formål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GIANLUIGI GUERCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes VM-spillere kom hjem fra Sør-Afrika med et kraftig svekket image. Nå gir de VM-bonusen til veldedighet.

Lagets kaptein Alou Diarra opplyser at bonusene blir donert til veldedige formål fordi spillerne vil «gjøre en god gjerning».

Den gode gjerningen blir av flere sett på som et forsøk på å bedre ryktet til spillerne. Et elendig VM rent sportslig ble overskygget av spilleropprøret mot trener Raymond Domenech.

Troppen får rundt 2 millioner euro (16 millioner kroner) i VM-bonuser. Pengene stammer fra sponsorinntekter og hadde ingenting med resultatene i Sør-Afrika å gjøre.

Spillerne vil diskutere planen om å donere bonuspengene til veldedighet med forbundet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!