Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klavan ble helten for Liverpool

Utskjelte Klavan reddet Liverpool

Ragnar Klavan scoret på overtid og ble den store helten.

DEILIG: Ragnar Klavan og lagkameratene jubler for seiersmålet mot Burnley. Foto: REUTERS/Phil Noble
DEILIG: Ragnar Klavan og lagkameratene jubler for seiersmålet mot Burnley. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Burnley - Liverpool 1-2

Det ble høydramatiske sluttminutter da Liverpool slo Burnley 2-1 på Turf Moor. Langt ut i overtiden stupheadet Ragnar Klavan inn seiersmålet.

Den tidligere Vålerenga-spilleren avgjorde Premier League-oppgjøret bare noen minutter etter at Jóhann Berg Gudmundsson hadde utlignet for Burnley. Også han stupte inn ballen med hodet.

Klavan satte pannebrasken på en ball fra stopperkollega Dejan Lovren. Det var estlenderens aller første nettkjenning i Liverpool-drakta.

Burnley-fansen trodde det ene poenget var i boks da Gudmundsson ved bakerste stolpe stanget inn 1-1 i det 88. minutt. Men overraskelseslagets sterke statistikk mot topplagene skulle ikke få nok et tilskudd på lista.

Mané-rakett

Liverpool så lenge ut til å gå mot 1-0-seier i regnværet på Turf Moor. Etter én times spill fikk nemlig Sadio Mané kjempetreff. Fra ti meter føk avslutningen knallhardt i nettmaskene bak Burnley-keeper Nick Pope. I forkant ble Liverpools senegaleser servert ballen da et innlegg fra Trent Alexander-Arnold var borti en motspiller og endret retning.

Mané spilte på ingen måte en praktkamp. Han gjorde generelt lite ut av seg, men likevel kom han på scoringslista. Målet kom i en periode da Burnley var i godt slag og viste positive tendenser.

På årets første dag var ikke Liverpool på sitt beste. Og mye av forklaringen kan være at Jürgen Klopp kom med en litt reservepreget ellever. Tyskeren valgte å benke Roberto Firmino, mens stjerneduoen Philippe Coutinho og Mohamed Salah mistet kampen på grunn av skader.

God rekke

Med en rekke endringer slet Liverpool lenge med å skape store sjanser mot et som vanlig godt organisert Burnley-lag. Men kampen tok fyr den siste halvtimen, og spesielt de siste minuttene.

Liverpool har kommet seg gjennom det heftige jule- og nyttårsprogrammet med svært solide resultater. Lille julaften ble det 3-3 borte mot Arsenal, mens det ble 5-0 mot Swansea på Boxing Day og 2-1 over Leicester lille nyttårsaften. Måten seieren mot Burnley kom på smakte nok ekstra godt.

Klopps lag er uten tap på sine tolv siste Premier League-kamper. Forrige tap kom mot Tottenham 22. oktober.

Liverpool ligger på fjerdeplass med 44 poeng, mens Burnley er nummer sju med 34.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!