Utskjelte Liverpool stoppet skrekkrekke: - Vi er ikke friskmeldt

Gikk i strupen på Tottenham.

NEEEI: Tottenhams sisteskanse Hugo Lloris må innse at ballen triller inn i nettet bak han. Foto: NTB Scanpix
NEEEI: Tottenhams sisteskanse Hugo Lloris må innse at ballen triller inn i nettet bak han. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Liverpool - Tottenham 2-0 (2-0)

(Dagbladet): 2017 har vært som en endeløst mareritt for de røde fra Merseyside.

Null seirer i Premier League og én seier totalt på ti forsøk har ført til at kritikken har haglet, titteldrømmen er knust og at hyllesten av Jürgen Klopp sakte, men sikkert har stilnet.

At tapene har kommet mot nedrykkskandidater som Swansea og Hull - gjør ikke saken bedre.

Gode mot de beste

Men når Liverpool møter topplag, er de alltid farlige. Det viser også statistikk fra årets Premier League. Mot topp 6-lagene (Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester United og Manchester City) hadde Liverpool 13 poeng på sju forsøk før dagens kamp.

Chelsea hadde også 13 poeng på interntabellen, men på et ekstra forsøk.

Ikke at det er noen trøst eller stilpoeng å finne i det, men i dag viste Liverpool igjen at de best mot de gode.

Trio tilbake

Med trioen Georginio Wijnaldum, Sadio Mane og Coutinho tilbake i startelleveren - gikk Liverpool i strupen på Tottenham. Og det taket beholdt de gjennom de første 45 minuttene.

Belønningen fikk de i form av to Sadio Mane-mål. Først ble han spilt fri i bakrom og lurte ballen forbi Hugo Lloris - før han prikket inn dagens andre fra kloss hold kort tid etter.

Heung-Min Son hadde en gylden mulighet til år redusere for Tottenham, men greide ikke å lure ballen forbi Mignolet.

Ut over i den andre omgangen roet Liverpool ned presset. Det gjorde at Tottenham tok mer og mer over initiativet, og London-laget hadde et par muligheter å redusere, uten at de greide å få hull på den berømte, og småekle, byllen.

De tre poengene ble igjen i Liverpool, og dermed er det veldig jevnt bak suverene Chelsea (59 poeng). Tottenham ligger fortsatt på andreplass med 50 poeng. Bak følger Arsenal (50), Liverpool (49), Manchester City (49) og Manchester United (48).

- Vi spilte bra. Dette var mye bedre enn det vi har levert de siste ukene. Det har vært frustrerende. Vi må bare fortsette som dette resten av sesongen. Vi er ikke friskmeldte ennå, sier Jordan Henderson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

AMPERT: Det ble gitt en del juling med påfølgende gule kort i den andre omgangen av kampen. Her er det Joel Matip som sender Christian Eriksen i bakken. Foto: NTB SCanpix
AMPERT: Det ble gitt en del juling med påfølgende gule kort i den andre omgangen av kampen. Her er det Joel Matip som sender Christian Eriksen i bakken. Foto: NTB SCanpix Vis mer