«Utskjelte Magne Hoseth vokste til en fanebærer for fair play»

Hylles etter dommertabbe - men erter TV 2-Davy for navneglipp.

FORTVILTE: Magne Hoseth talte for døve ører da han protesterte på Haugesunds andre scoring. Etterpå viste han imidlertid storsinn mot dommerteamet, som godkjente et mål som aldri var over streken.
FORTVILTE: Magne Hoseth talte for døve ører da han protesterte på Haugesunds andre scoring. Etterpå viste han imidlertid storsinn mot dommerteamet, som godkjente et mål som aldri var over streken.Vis mer

Haugesund - Molde 2-0

(Dagbladet): Molde-spillerne var med rette frustrerte i går, etter at linjemannen godkjente et Haugesund-mål som aldri var inne.

Men en som viste storsinn der mange kanskje ville skreket om skandale, var Magne Hoseth.

- Jeg snakket med linjemannen, og han unnskylder seg hvis han har gjort en feil. Det må vi bare godta, det er sånt som skjer. Jeg sa «vær 100 prosent sikker neste gang, så er dette helt i orden». Alle gjør feil, sa Hoseth til TV 2.

- La seg flat
I Davy Wathnes faste spalte i Fotballkveld på samme kanal, der han deler ut heder til noen som har oppført seg eksemplarisk og pepper til de som har gjort det motsatte, ble Hoseth betegnet som en fanebærer for fair play.

- Her vokser Magne Hoseth til en fanebærer for fair play. Det synes jeg er strålende. Urettferdig utskjelt mange ganger, men denne gangen et eksempel til etterfølgelse, lød dommen fra Wathne.

Hoseth synes det er hyggelig å få positiv omtale i forhold til fair play, og ser gjennom fingrene på at TV 2-profilen i sin introduksjon kom i skade for å omtale ham som «Magne Hostad»

- Når du sier 350 ord i minuttet må jo et eller annet bli feil, flirer han.

- Men det er artig å få litt positiv tilbakemelding på fair play, som blir mye vektlagt. Det er menneskelig å gjøre feil, og linjemannen la seg flat. Sånt skjer. Det var ikke dommerne som vant eller tapte kampen for Haugesund og Molde, sier Hoseth til Dagbladet.

- Sto 20 meter unna
Dommer Tore Hansen stolte på sin assistent i vurderingen om at ballen var inne etter at Alexander Söderlunds avslutning hadde gått i tverrliggeren og ned på streken.

Hoseth forsøkte å forklare at linjemannen hadde stått 20 meter unna dødlinja, men «målet» ble feilaktig godkjent.

Etter kampen oppsøkte Hoseth dommergarderoben sammen med Magnus Wolff Eikrem.

- Jeg snakket med ham helt rolig og sa at alle gjør feil, og at det ikke var noe mer å tenke på, men at han måtte være helt sikker neste gang han havnet i en slik situasjon. Det var han helt enig i, men på det tidspunktet var han fortsatt overbevist om at ballen var inne. Jeg fikk derimot vite med en gang etter kampslutt at målet aldri skulle vært godkjent, uten at jeg sa det til linjemannen, fordi jeg ville høre hans versjon først.

- Jeg sa at han umulig kunne være 100 prosent sikker. Da begynte han å tvile litt, og etter hvert ba han om unnskyldning for at han tok feil, sier Hoseth.

Vil ikke ha videodømming
Som vanlig når den type dommerfeil skjer, blusser det opp til ny debatt rundt videodømming og mållinjeteknologi. Selv om det var Molde som fikk svi i går, er ikke Magne Hoseth blant tilhengerne av videobruk.

- Jeg synes det er litt av sjarmen, at det blir gjort sånne feil. Videodømming blir veldig oppstykket, for meg er det ikke veien å gå. Jeg er usikker på dette med målkamera.

- Men grove dommerfeil er vel ikke sjarmerende?

- Det er holding, handssituasjoner og masse annet som skjer innenfor 16-meteren. Alt skal ikke være prikkfritt. Vi gjør feil, og må tåle at dommerne også gjør det. Jeg synes ikke det skal være videodømming i norsk fotball. Om FIFA og UEFA legger seg på en annen linje etter hvert, får vi heller godta det, sier Hoseth.