Utskjelte McManaman satte Citys stjernegalleri i skyggen

Mancinis menn ydmyket i FA-cupfinalen.

 MATCHVINNER:  Ben Watson stanget inn vinnermålet for Wigan Foto: Tom Hevezi /Epa / NTB Scanpix.
MATCHVINNER: Ben Watson stanget inn vinnermålet for Wigan Foto: Tom Hevezi /Epa / NTB Scanpix.Vis mer

•Wigan - Manchester City 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Ben Watson ble den store helten da han stanget inn vinnermålet for Wigan på overtid i FA-cupfinalen. Da hadde Manchester City nettopp blitt redusert til ti mann etter at Zabaleta meide ned McManaman noen minutter tidligere.

Engelskmannen var på vei gjennom, så det røde kortet var klart.

McManaman hadde vært kampens store spiller. Gang på gang utfordret han City-forsvaret, og både Zabaleta og Nastasic måtte i dommerboka etter møtet med unggutten, som også skapte vinnermålet.

Han kjørte karusell  med Clichy, og franskmannen fikk akkurat pirket ballen til corner. Den banket Ben Watson inn i lengste hjørnet med pannebrasken. Joe Hart sto bare og måpte i det ballen gikk i mål.

- Det er smått rørende. Det er mer i fotball enn å ha de største navnene, sier Erik Thorstvedt i Tv2-studiet.

 LIVLIG:  Callum McManaman var farlig frempå for Wigan i FA-cupfinalen. Foto: Darren Staples/ REUTERS/
LIVLIG: Callum McManaman var farlig frempå for Wigan i FA-cupfinalen. Foto: Darren Staples/ REUTERS/ Vis mer

Dermed går Manchester City gjennom sesongen med null titler. Roberto Mancini lever farlig nå. Ryktene har florert om at italieneren måtte vinne kampen for å beholde jobben.

Ut i hundre Manchester City gikk ut i hundre på Wembley. Laget var de store favorittene, og hadde mye ball-innhav i åpningsminuttene.

Men tross dominansen, var det Wigan som skapte den første sjansen. City var gode framover, men ingen ville ta drittjobben bakover på banen. Det ga Wigan mye rom.

- City presser ikke ballfører hardt nok. De går, Nasri går, Toure går, og de kan ikke hvile sånn, sa Ståle Solbakken i TV2-studioet.

Den første sjansen kom da Kone slo en lekker stikker gjennom til McMananam.  Engelskmannen kom fri på kanten av sekstenmeteren, vendte av Clichy og prøvde å skru ballen inn i lengste - uten hell.

Wigan kom bedre med i kampen etter en nølende start.  Lager turte å stå opp, og var farlige på kontringer. City ga bunnlaget altfor god tid høyt på banen, og det utnyttet Wigan.  

- Det er tydelig at Wiganspillerne ikke er preget at det er finale, sa Petter Myhre til TV2.

Sjansesløseri Men det tok ikke lang tid før City svarte. Med så mange elegante fotballspillere kan laget spille seg rundt en femøring. Nasri og Silva spilte vegg gjennom Wigan-forsvaret etter 29 minutter. Sistnevnte la tilbake i feltet til Tevez. Argentineren fikk stå helt alene og skyte fra fem meter, og plasserte ballen tilbake i motsatt hjørnet.

 SUPERREDNING:   Joel Robles greide å redde dette skuddforsøket fra Tevez. Helt utrolig.   Foto: Jon Super/ AP.
SUPERREDNING: Joel Robles greide å redde dette skuddforsøket fra Tevez. Helt utrolig. Foto: Jon Super/ AP. Vis mer

Men Wigan-keeper Robles greide på mirakuløst vis å redde. Han kastet seg feil vei, men beinet hang igjen og fikk akkurat lurt ballen ut.

City greide ikke å skape de store sjansene etter pausen, og Wigan tok en fortjent seier. McManaman var kampens store spiller, og satte hele stjernegalleriet til City i skyggen.

Wigan tok sitt første FA-cuptrofé noensinne, mens City fullfører årets sesong uten et eneste trofé.