Utskjelte Moyes ledet Sociedad til seier over Barcelona

Messi, Neymar og Suárez deppet.

TOK LEDELSEN: Et selvmål av Jordi Alba etter bare 90 sekunder førte til stor glede blant Real Sociedad-spillerne, mens Barcelonas Luis Suárez fortvilte. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / SCANPIX
TOK LEDELSEN: Et selvmål av Jordi Alba etter bare 90 sekunder førte til stor glede blant Real Sociedad-spillerne, mens Barcelonas Luis Suárez fortvilte. Foto: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Real Sociedad - Barcelona 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter bare 90 sekunder av borteoppgjøret mot Real Sociedad-mannskapet til David Moyes, angret nok Barcelona-trener Luis Enrique på at han hadde satt Lionel Messi og Neymar på benken fra start.

Stjernenes forlengede juleferie tok ikke slutt før på fredag, noe som var grunnen til at de ikke var i førsteelleveren.

Det ga Sociedad et større håp om å få med seg poeng fra møtet med det som for mange oppleves som overmakten. Et håp som ble straks mye større da den spanske landslagsbacken Jordi Alba stupheadet et innlegg inn i eget nett bare halvminuttet etter kampstart.

Organisatoren Moyes Selv om Barcelona manglet Messi og Neymar til å begynne med, var det langt ifra et stjerneløst lag som entret gressmatta på Estadio Municipal de Anoeta.

Anført av Luis Suárez, Andres Iniesta og Xavi Hernandez begynte umiddelbart utligningsjakten. Selv om Moyes mislyktes med det meste som Manchester United-manager forrige sesong, er skotten kjent for å være flink til å organisere lag.

Denne kvelden i den nydelige kystbyen San Sebastián var et nytt bevis på det. For vertene gjorde det svært vanskelig for Barcelona-spillerne med å jobbe iherdig i to tette firerblokker foran keeper Geronimo Rulli.

Til pause hadde ikke de titteljagende gjestene fra Barcelona skapt noe som helst, noe som også skyldtes et altfor lavt tempo og en altfor høy feilprosent i pasningsspillet.

Tok grep Det betydde at Enrique ikke lenger hadde noe valg: Messi måtte på banen - og det fort. Da dommeren blåste i gang 2. omgang, var derfor den lille argentineren på plass.

EN BRAGD: David Moyes tok en av karrierens største skalper da han ledet Real Sociedad til seier over Barcelona. REUTERS/Vincent West
EN BRAGD: David Moyes tok en av karrierens største skalper da han ledet Real Sociedad til seier over Barcelona. REUTERS/Vincent West Vis mer

Under ti minutter senere var også Neymar kastet innpå i et desperat forsøk på å benytte seg av Real Madrids tap mot Valencia tidligere på kvelden.

Ingen av dem klarte imidlertid å sette nevneverdig fart på katalanerne - helt til kampen gikk inn i den avgjørende fasen.

Fasen hvor hvert eneste valg kan bli skjebnesvangert. Da begynte også rommene å bli større, ettersom Sociedad-spillerne ble slitnere og slitnere.

De nektet likevel å gi fra seg seieren uten kamp. En kamp, som til tross for flere gode sjanser i sluttminuttene, viste seg å skulle holde til seier.

BLE HVILT: Lionel Messi spilte de siste 45 minuttene, uten å påvirke resultatet. AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA
BLE HVILT: Lionel Messi spilte de siste 45 minuttene, uten å påvirke resultatet. AFP PHOTO/ ANDER GILLENEA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer