Utskjelte Paul Pogba på årets lag

Han er blant de som har fått mest kritikk under Manchester Uniteds voldsomme formdupp. Likevel kom Paul Pogba med på årets lag i Premier League.

BLANT DE ELLEVE BESTE? Paul Pogba, her med Ole Gunnar Solskjær etter Manchester Uniteds seier over Watford, havner trolig på årets lag i Premier League. Foto: AFP.
BLANT DE ELLEVE BESTE? Paul Pogba, her med Ole Gunnar Solskjær etter Manchester Uniteds seier over Watford, havner trolig på årets lag i Premier League. Foto: AFP.Vis mer

Flere britiske medier meldte det i forkant, og nå er det offisielt.

Paul Pogba, mannen som Ole Gunnar Solskjær ønsker å bygge laget sitt rundt, har hatt en kaotisk sesong. Den franske verdensmesteren har tidvis vært en gigant på banen, og andre ganger har han nærmest vært helt usynlig.

I tillegg har han blitt koblet til Real Madrid, og ikke gjort spesielt mye for å avfeie ryktene. Den siste tiden, i en periode hvor Manchester United har tapt syv av de siste ni kampene, har det blitt stilt en rekke spørsmål om Pogbas mentalitet og lojalitet til klubben. Men gjennom sesongen har han åpenbart gjort nok til å sikre en plass på årets lag.

Nominert under formtopp?

13 scoringer og ni målgivende pasninger på 31 kamper i den engelske toppdivisjonen har sørget for det. Dermed blir han etter alt å dømme den første utespilleren fra Manchester United som får en plass på laget siden 2012/13-sesongen. I den sesongen, hvor Manchester United tok gullet, var de røde djevlene representert ved Rio Ferdinand, Michael Carrick og Robin van Persie.

Siden den gang har David de Gea, Manchester Uniteds sisteskanse, nærmest hatt klippekort på årets lag: Han har vært på laget i 2012/13, 2014/15, 2015/16 og 2017/18-sesongen.

Men tilbake til Pogba.

At Pogba etter alle solemerker er med på laget, har overrasket flere. Mange mener at Tottenhams Heung Min-Son eller Chelseas Eden Hazard hadde fortjent en plass på midtbanen.

Årsaken til at franskmannen er med, skyldes nok at han ble nominert for en god stund siden, og Pogba imponerte voldsomt den første tiden etter at Solskjær kom inn som midlertidig manager.

Dermed har det langt mindre å si at formkurven nærmest utelukkende har pekt nedover de siste ukene.

Pogba tar plass på midtbanen i et lag satt opp i en 4-3-3-formasjon som eneste Manchester United-spiller, og faktisk som eneste spiller som ikke spiller for de to lagene som kjemper om tittelen: Liverpool og Manchester City.

Manchester City dominerer

Liverpool er representert ved fire spillere, mens de lyseblå fra Manchester - som enkelt vant onsdagens Manchester-derby - dominerer laget med seks spillere.

Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk og Andrew Robertson er alle med fra Liverpool, som dermed har tre av fire forsvarsspillere på årets lag. I tillegg er Sadio Mané inkludert i angrepsrekka.

Merseyside-klubben har for ordens skyld ikke hatt så mange spillere på årets lag siden 1989/90-sesongen. Det melder statistikkleverandøren Opta.

Manchester City har på sin side med målvakt Ederson, midtstopper Aymeric Laporte, midtbanespillerne Bernardo Silva og Fernandinho, samt angriperne Raheem Sterling og Sergio Agüero.

Det betyr at årets lag utelukkende består av spillere fra bare tre klubber. Aldri før har det vært så få klubber representert. Dermed ser årets lag slik ut:

Ederson - Trent Alexander-Arnold, Aymeric Laporte, Virgil van Dijk, Andy Robertson - Bernardo Silva, Fernandinho, Paul Pogba - Raheem Sterling, Sergio Agüero, Sadio Mané.

PS! Virgil van Dijk stikker for øvrig trolig av med prisen « Årets Spiller» blant spillerne, og kan også stikke av med årets spiller stemt fram av journalister.