Utskjelte Pogba sikret tabelltopp

Sist Manchester United ledet Premier League så sent i sesongen, var Sir Alex Ferguson manager. Nå har Ole Gunnar Solskjær endelig ført United tilbake til tabelltoppen.

TOPP: Paul Pogba sikret tabelltopp for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: Clive Brunskill/PA
TOPP: Paul Pogba sikret tabelltopp for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: Clive Brunskill/PA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burnley - Manchester United 0-1 (0-0)

Tre år og fire måneder har det gått siden Manchester United sist toppet Premier League-tabellen. I september 2017 lå de røde djevlene på tabelltoppen i et par uker under Jose Mourinhos ledelse.

Før det var det fem lange år siden sist gang United toppet tabellen, da Alex Ferguson tok klubben til nok et seriemesterskap i 2012/13-sesongen.

Nå er Manchester United igjen på tabelltopp etter 1-0 mot Burnley tirsdag kveld.

- Vi er snart halvveis i sesongen og det viser at vi har gjort en del riktig. Men i mai tenker vi ikke tilbake på hvor vi lå i januar. Det er i mai det betyr noe. Vi er fornøyde med situasjonen og har selvtillit. Så blir det en skikkelig realitetssjekk mot det beste laget i England de siste to årene på Anfield, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Mot Burnley var kun poeng nok for å sikre serieledelsen, og med en vakker volley-scoring av Paul Pogba, er United nå tre poeng foran Liverpool på andreplass.

- Vi er veldig glade for seieren, men vi har fortsatt en lang vei igjen. Vi må fokusere fremover mot slutten av sesongen, sier Paul Pogba i et intervju sendt på TV 2 etter kampen.

- Jeg er alltid glad når jeg vinner. I dag vinner vi og jeg er veldig glad for det og jeg er glad for at vi spiller bra og er på toppen av tabellen. Vi har en lang vei igjen, og vi har noen store kamper i vente, svarer Pogba på spørsmål om han er fornøyd med sin egen situasjon.

Tabelltoppen kommer etter en imponerende rekke på 12 kamper uten tap. Faktisk er det ingen som har tatt mer poeng i Premier League siden Bruno Fernandes sin debut i februar 2020 (65 poeng).

Solskjær har ledet de røde i totalt 115 kamper som manager. Statistikken viser at han har gått seirende ut av 66 kamper, har spilt uavgjort 22 ganger og står med 27 nederlag. Den samlede målforskjellen er 220-124 (ifølge Transfermarkt).

Annullert scoring

Kampen var forholdsvis rolig frem til Robbie Brady felte Edinson Cavani på vei alene gjennom med Burnley-keeper Pope. Dommer Kevin Friend ga umiddelbart gult kort, men situasjonen skulle sjekkes av VAR for et mulig rødt kort til Brady.

Tidligere i angrepet felte Luke Shaw, Burnleys islending Johann Berg Gudmundsson, og dommer Friend dømte frispark til Burnley i stedet, og Bradys gule kort ble trukket tilbake.

Ti minutter før pause slo Luke Shaw inn mot Harry Maguire på bakerste stolpe. Stopperen raget høyest og stanget inn det som så ut til å være 1-0-målet til gjestene, men målet ble annullert for armbruk.

Vakker Pogba-scoring

Det skulle ta hele 70 minutter før kveldens første scoring. Marcus Rashford slo inn fra høyre og utskjelte Paul Pogba sendte United i føringen med en vakker volley. Ballen var innom et Burnley-ben og spilte ut Nick Pope i hjemmelagets mål.

Burnley kriget seg til noen muligheter på tampen, men United-forsvaret klarte å ri av det som kom deres vei. Hjemmelaget var nær utligning ved Matej Vydra og James Tarkowski i sluttminuttene. United levde også farlig da Harry Maguire gikk opp i en hodeduell med armene i været, men etter VAR-sjekk ble det avgjort at det ikke var straffe.

På slutten klarte heller ikke Anthony Martial å doble ledelsen på da han kom alene med keeper Pope.

Etter 17 spilte kamper er nå Manchester United tre poeng foran Liverpool på andreplass. Til helga er det duket for storkamp på Anfield, da Solskjærs serieledere gjester Jürgen Klopps regjerende mestere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer