Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utskjelte Torres ble EMs målkonge

Målgivende pasning gjorde forskjellen.

Fernando Torres snøt Mario Gómez for tittelen som målkonge i EM. Det gjorde han med sin assist til Juan Mata to minutter før slutt i finalen. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
Fernando Torres snøt Mario Gómez for tittelen som målkonge i EM. Det gjorde han med sin assist til Juan Mata to minutter før slutt i finalen. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer

Fernando Torres snøt Mario Gómez for tittelen som målkonge i EM. Det gjorde han med sin assist til Juan Mata to minutter før slutt i finalen.

Seks spillere sluttet på tre mål hver, men UEFA ville ikke la dem dele tittelen. Målgivende pasninger ble brukt til å skille, og Torres og Gómez var de eneste av de seks som sikret seg en slik i løpet av turneringen.

Antall spilte minutter ble neste skillekriterium, og dermed var det benketilværelsen til Torres det meste av turneringen som til sist gjorde ham til målkonge.

Torres avløser David Villa, som var målkonge med fire scoringer da Spania vant EM i 2008.

Gómez scoret alle sine tre mål og noterte sin assist i gruppespillet. Torres scoret to mot Irland i gruppespillet, det tredje i finalen der han spilte det siste kvarteret.

Uselvisk fant han klubbkamerat Mata da han kunne prøvd på det fjerde i sluttminuttene. Men han fikk altså sin belønning for det.

Mario Balotelli, Alan Dzagojev, Mario Mandzukic og Cristiano Ronaldo scoret også tre ganger hver i EM, men ingen av dem noterte en assist.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media