Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Utskjelte Wayne Rooney matcvinner med perlescoring

Endelig pusterom for Louis van Gaal.

DEN AVGJØRENDE SCORINGEN: Wayne Rooney flikker ballen i mål med baksiden av venstrefoten. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
DEN AVGJØRENDE SCORINGEN: Wayne Rooney flikker ballen i mål med baksiden av venstrefoten. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

• Manchester United - Swansea 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Hardt pressede Louis van Gaal håpte på en etterlengtet opptur da Manchester United mætte Swansea i kveld.

Og det skulle manageren få.

De røde tok ledelsen, før Gylfi Sigurdsson utliknet i andre omgang. Utskjelte Wayne Rooney ville det imidlertid annerledes, og sørget for jubel på Old Trafford da han scoret det avgjørende målet kvarteret før slutt.

- Jeg er veldig glad på spillernes vegne fordi de måtte spille under stort press. Vi er fortsatt i nærheten av toppen i ligaen og avstanden opp er mindre. Så det er fotball. Det er en sesong. Sesongen varer i åtte måneder eller noe slik, og ikke én måned, sier van Gaal ifølge BBC etter kampen.

- Jeg håper dette er et fantastisk vendepunkt for oss inn i det nye året, og at vi kan fortsette slik mot Sheffield United, sier van Gaal.

Neste kamp for de røde er altså mot Sheffield United i FA-cupen neste lørdag.

Martial god Det var unggutten Anthony Martial som først fant veien til nettmaskene da han stanget kula forbi Lukasz Fabianski i Swansea-målet.

Med seier ville Manchester United vinne sin første kamp på ni forsøk i alle konkurranser.

Etter en times spill var bortelaget svært nære utlikning da en avslutning fra Andre Ayew smalt i stolpen bak David de Gea.

Og det skulle bli en pekepinn på hva Old Trafford-tilskuerne fikk servert. For bare minutter etterpå var det plutselig balanse i regnskapet.

Gylfi Sigurdsson har ikke vært målfarlig for svanene denne sesongen, men etter at Swansea byttet manager, har han kommet til flere gode muligheter. Og det var islendingen som sørget for utlikning da også han headet ballen i nettmaskene.

- Genialt Men Rooney ville ikke ha noe av poengtap, og scoret etter fint forarbeid av en for dagen god Martial. Rooney scoret på en blanding av innsiden av foten og hælen - en nydelig avslutning.

- Ballen fra Anthony Martial er nydelig. Det er genialt. Rooney har fått mye kritikk, men i dag tror jeg han vil bli belønnet, skriver tidligere Tottenham-spiss Garth Brooks via BBC.

- Du må gi Rooney skryt for det andre målet. Det var noe ikke mange spillere klarer å gjøre. Han viste sin klasse. Det var en nydelig touch og avslutning. Det var ikke mye vi kunne gjøre med det, sier Swansea-keeper Fabianski.

På overtid kunne nettopp Fabianski ødelagt festen, for headingen hans etter en corner strøk stolpen til David de Gea, som sannsynligvis ikke hadde reddet forsøket om det traff mål.

- Jeg kom virkelig bra på ballen og fikk til en god heading, og jeg håpte bare den skulle gå inn, men dessverre gikk den utenfor. Det var litt uheldig, sier Fabianski til BBC.

Manchester United er for øyeblikket nummer fem i Premier League.

NESTEN: Swansea-keeper Fabianski stanger ballen like utenfor mål på overtid. Foto: 
Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
NESTEN: Swansea-keeper Fabianski stanger ballen like utenfor mål på overtid. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media