Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danny Welbeck sikret Arsenal-avansement

Utskjelte Welbeck sikret Arsenal-avansement etter russisk skremmeskudd

Arsenal lå under med to og flørtet med med flause i returoppgjøret mot CSKA Moskva i Europa League. Valon Berisha og Fredrik Gulbrandsen er også klare for semifinale i turneringen.

SIKKER: Danny Welbeck skrur ballen bort i lengste kryss og sikrer at Arsenal tok seg videre til semifinale i Europa League på bekostning CSKA Moskva. Foto: REUTERS/Grigory Dukor/NTB Scanpix
SIKKER: Danny Welbeck skrur ballen bort i lengste kryss og sikrer at Arsenal tok seg videre til semifinale i Europa League på bekostning CSKA Moskva. Foto: REUTERS/Grigory Dukor/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • CSKA Moskva – Arsenal 2–2 (1-0), 3–6 sammenlagt

(Dagbladet): Med fantastisk spennende opphentinger og forsøk på opphenting i Champions League tidligere i uka var det på nytt klart for drama da kvartfinalene i Europa skulle spilles.

Som Barcelona og Real Madrid før dem denne uka hadde Arsenal noe som i utgangspunktet virket som et meget trygt utgangspunkt før returkampen mot CSKA i Moskva. Heller ikke her viste det seg å være tilfelle.

For selv om kampen startet svært rolig og med Arsenal tilsynelatende i full kontroll skulle det bli en skikkelig neglebiter.

Det tok over en halvtime før noen av lagene kom til noe som nærmet seg en målsjanse, men Ramsey rakk akkurat ikke fram på Welbecks innlegg etter en flott kontring.

Etter 38 minutter tok så CSKA ledelsen ut av ingenting. Et innlegg fra venstre fant hodet til Nababkin og tvang fram en god redning fra Cech, men på returen var Fedor Tsjalov på pletten og satte ballen i mål.

Dermed var det litt liv i oppgjøret. Scoringen ga CSKA en helt nødvendig vitamininnsprøytning og Kristijan Bistrovic var nære ved å sette lagets andre rett før pause, men skuddet fra 20 meter strøk utenfor stolpen.

Kun fire minutter ut i andre omgang doblet russerne ledelsen. Et langskudd fra banens bestemann, Aleksandr Golovin ble svakt slått unna av Cech og på ny var CSKA først på returen, denne gang ved Kirill Nababkin.

Dermed var moskovittene bare et mål unna å være det andre laget denne uka til å komme tilbake fra et 4-1-nederlag i borteoppgjøret i europacupspill.

Golovin var hjernen bak CSKAs angrepsspill og testet Cech med et godt frispark som tsjekkeren akkurat slo utenfor stolpen.

Welbeck ble Arsenal-helt

Arsenal våknet litt etter det andre baklengsmålet og hadde mye kontringsrom å spille i. Gjestene satte ballen i nettet etter en heading fra Elneny, men egypteren ble korrekt avblåst for offside.

Danny Welbeck har vært kritisert for manglende målteft denne sesongen, men viste i helga mot Southampton at han begynner å nærme seg storformen med to scoringer.

Mot CSKA var han en av få lyspunkt for bortelaget og kvarteret før slutt satte han spikeren i kista for et mulig comeback for CSKA. Engelskmannen vant ballen på kanten, spilte vegg med Elneny som på delikat vis tredde ballen gjennom forsvaret til Welbeck som kontant satte ballen i borteste kryss.

Det tok knekken på håpet CSKA hadde bygget opp og lufta gikk ut av hjemmelaget. Arsenal kunne til slutt cruise inn til avansement, etter en time hvor laget hadde vært nære et svært pinlig tap.

Halvannet minutt på overtid fikk Arsenal kontre inn utlikningen da CSKA desperat forsøkte med en siste krampetrekning. Aaron Ramsey avsluttet elegant forbi Akinfeev og sørget for at Arsenal vant 6–3 sammenlagt.

Målshow i Marseille

  • Marseille – RB Leipzig 5-2, 4–3 sammenlagt
  • Sporting CP – Atletico Madrid 1-0, 1–2 sammenlagt
  • Red Bull Salzburg – Lazio 4-1, 6–5 sammenlagt

Det ble virkelig drama også i de andre kvartfinalene i Europaligaen.

Det kokte allerede fra start i kvartfinaleoppgjøret mellom Marseille og Leipzig. Allerede før ti minutter var spilt hadde det blitt scoret tre mål. Gjestene fra Tyskland tok ledelsen etter scoring fra Bruma, men Marseille svarte umiddelbart etter et selvmål av Stefan Ilsanker og mål av Bouna Sarr.

Dermed sto det plutselig 2–2 sammenlagt i oppgjøret. Og før pause hadde Marseille snudd oppgjøret helt. Florian Thauvin satte hjemmelagets tredje og til pause var det Marseille som var videre.

Ti minutter ut i den andre omgangen scoret den talentfulle franske spissen Jean-Kevin Augustien, og igjen var Leipzig i førersetet i oppgjøret.

Det varte bare i fem minutter. Nydelig forarbeid fra Thauvin sørget for at Payet kunne valse gjennom Leipzig-forsvaret og sette inn Marseilles fjerde scoring for kvelden.

Hiroki Sakai sørget for at Marseille-fansen kunne pustet lettet ut da han fire minutter på overtid fastsatte sluttresultatet til 5–2. Franskmennene er i semifinalen etter en ellevill kamp.

Berisha og Gulbrandsen i semi

Ciro Immobile scoret det første målet og dermed virket avansementet trygt for Lazio mot Salzburg, til tross for en kjapp utlikning fra østerrikerne ved Munas Dabbur.

I Roma forrige uke var det Lazio som scoret to mål de siste 20 minuttene for å skaffe seg et forsprang. I Salzburg skjedde det motsatte. På fem minutter hadde hjemmelaget sikret seg avansement.

Valon Berisha sto for den målgivende pasningen da Amadou Haidara satte inn mål nummer to. To minutter seinere var Salzburg foran på bortemål da sørkoreaneren Hwang Hee-chan scoret sitt andre mål mot Lazio på de to kampene.

Kvarteret før slutt sørget Stefan Lainier for at Salzburg tok en knallsterk 4-1-seier mot Serie A-fireren. Valon Berisha spilte hele kampen for Salzburg, mens Fredrik Gulbrandsen fikk de siste ti minuttene av kampen.

Atlético Madrid hadde en solid 2-0-seier fra hjemmekampen mot Sporting, men i Lisboa Fredy Montero headet Sporting i føringen rett før halvtimen var spilt.

Det var ikke nok og Atleticos imponerende forsvarsmur holdt stand og sikret avansement for laget som er favoritt til å vinne turneringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!