Utslått og nedbrutt:
- Drama av dimensjoner

Ajax-spillerne lå strødd på gressmatta etter den dramatiske exiten mot Tottenham.

VERST TENKELIG EXIT: Ajax-spillerne fortviler etter exiten på hjemmebane. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
VERST TENKELIG EXIT: Ajax-spillerne fortviler etter exiten på hjemmebane. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB ScanpixVis mer

Ajax - Tottenham 2-3 og 3-3 sammenlagt. Tottenham videre på bortemålsregelen.

Ajax ledet 3-0 sammenlagt til pause, men er det noe disse to Champions League-kveldene har vist oss, er det at ingenting er umulig.

For i løpet av fem minutter før timen spilt hadde Lucas Moura scoret to mål. Ajax var rystet, og plutselig var det Tottenham som styrte alt på gressmatta.

De liljehvite fikk også flere muligheter til å sette inn den tredje scoringen som ville gi avansement, og først fem minutter på overtid kom den forløsende scoringen som sender Tottenham til finale mot Liverpool.

Uvanlige helter

For første gang siden 2013 går en Champions League-finale uten Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, i stedet er det spillere som Divock Origi, Gigi Wijnaldum og Lucas Moura som har stått fram i semifinalene.

Hvem hadde trodd det.

Det var sistnevnte som sendte Tottenham til Madrid da han fullførte sitt hattrick et snaut sekund etter at klokka hadde tikket mot 95 minutter.

- Det er et drama av dimensjoner, meldte Viasat-kommentator Lars Tjærnås på direkten.

- Det er nesten så du blir målløs over det som skjedde i kveld, mener Rio Ferdinand ifølge BBC.

- Tottenham brukte Liverpool som eksempel og Ajax stoppet å gjøre det som fungerte i første omgang. Jeg vet ikke hva slags system Spurs spilte, men på en eller annen måte har de kommet seg til finalen, sier Darren Fletcher.

Publikum på stadion sang av full hals da kampen nærmet seg slutten, da scoringen kom ble det stille.

Harry Kane fikk ikke med seg semifinalen på grunn av skade, og spissen stormet ut på banen for å feire med sine lagkamerater da kampen ble blåst av. Manager Mauricio Pochettino tok til tårene i intervjuer etterpå.

AVGJØRELSEN: Her sender Lucas Moura Tottenham til himmels. Se alle scoringene. Video: Viasat

Fortvilelse

Det var vanskelig å ikke føle med Ajax sine unggutter, som så ut til å ha full kontroll på kampen.

Da dommeren tok fløyta til munnen, kastet flere Ajax-spillere seg ned på bakken i fortvilelse. En sterk kontrast til Tottenham-leiren, som jublet som besatt over sin første finale i turneringen.

Ajax-angriper Hakim Ziyech virket å være utrøstelig etter exiten.

FÅR TRØST: Ajax-spiller Hakim Ziyech. Foto:  REUTERS/Piroschka Van De Wouw/NTB Scanpix
FÅR TRØST: Ajax-spiller Hakim Ziyech. Foto: REUTERS/Piroschka Van De Wouw/NTB Scanpix Vis mer

- Utrolig, vi har sett to fotballmirakler på to kvelder og Tottenham hadde bare 45 minutter på seg til å score tre mål, utrolig, sier den tidligere Spurs-manageren Glenn Hoddle til BT Sport.

Her er noen av reaksjonene i sosiale medier etter kampen: