Utslått

EDMONTON (Dagbladet): For første gang i karrieren forventet Jim Svenøy (29) at han skulle kvalifisere seg til finalen. Han ble nummer 18 av 24 løpere med elendige 8.35.71. - Min største skuffelse i et mesterskap, sier Svenøy til Dagbladet.

Med Pål Arne Fagernes hjemme, var Svenøy den norske utøveren med størst finalesjanse før VM. I sitt sjette mesterskap trodde han at han hadde rutinen til å kopiere finaleplassen fra VM i 1997 og OL i fjor. Men rutine hjelper ingenting, når fysikken svikter totalt.

Ingen har skuffet mer enn troppens veteran og lagkaptein til nå.

For å kvalifisere seg på tid måtte Svenøy vært blant de ni beste i sitt heat, og løpe raskere enn 8.31.57. Han ble nummer ti i sitt heat, sjanseløs på niendeplassen, og langt bak ei tid han i middels bra form burde klart med letthet.

- Opplegget mitt har slått feil. Det er bare å innrømme det, sier Svenøy.

Han avsluttet samarbeidet med sin mangeårige trener Magne Wullum før denne sesongen. Skiftet til nederlenderen Simon Klomp har bare gitt nedturer hittil. Svenøy har forsøkt å innarbeide et løpssteg som likner Wilson Kipketer. Mer oppreist, og trippende i steget skulle han ta et steg mot europatoppen. I stedet har feilvurderinger og mye stevner og reising på kritiske tidspunkter ødelagt formen.

- Jeg var på grensen til overtrening i forbindelse med stevnet i Paris og Roma, sier Svenøy, som overfor Dagbladet fredag hevdet at han var i like bra form som han noengang har vært.

I går forsøkte Svenøy å ta teten for å sette fart slik at han kunne matche tidene i det første heatet. Seks løpere gikk direkte videre, i tillegg de tre beste tidene. Men etter 1000 meter lå feltet ti sekunder bak.

- Det var uvant med vanngrava på utsida av banen. Jeg hørte ikke passeringene, og trodde det gikk fortere enn det gikk, sier Svenøy.

- Nå går jeg for å deppe, sier han.

<B>NED- OG UTSLÅTT:</B> Jim Svenøy depper etter at han ble slått ut på 3000 meter hinder i VM i Edmonton i går. Bak går verdensrekordholder Bernhard Barmasai, som ble nummer tre i Svenøys heat og gikk greit videre.