SLO TIL: Bosnia-Hercegovina, som er i VM for aller første gang, slo til med 3-1-seier i siste gruppespillkamp. Det gjorde at Iran gikk ut og Nigeria videre til sluttspillet. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
SLO TIL: Bosnia-Hercegovina, som er i VM for aller første gang, slo til med 3-1-seier i siste gruppespillkamp. Det gjorde at Iran gikk ut og Nigeria videre til sluttspillet. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

Utslåtte Bosnia hadde full kontroll på avansement-jagende Iran

Iran ut av VM.

• Bosnia-Hercegovina - Iran 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Iran måtte vinne dersom de skulle ha noe håp om å ta seg videre - samtidig som Nigeria måtte tape mot Argentina.

At Nigeria tapte mot Argentina, hadde å lite si. Selv om Bosnia-Hercegovina sto med kun tap før kveldens oppgjør, hadde de full kontroll på Iran, som måtte vinne hvis de skulle klare å avansere.

Bosnia styrte Bosnia styrte stort sett hele første omgang, og Iran slet spesielt med å få kontroll på Edin Dzeko, som kom til sin første store sjanse etter snaue tre minutter.

SCORET: Manchester City-spiss Edin Dzeko. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
SCORET: Manchester City-spiss Edin Dzeko. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer

Det gikk som det måtte gå. Manchester City-stjerna sendte allerede utslåtte Bosnia i ledelsen etter drøye 20 minutter, med et skudd fra 16 meter. Perfekt plassert. Det var stjernespissens første scoring dette mesterskapet.

Deretter svarte imidlertid Iran umiddelbart: Masoud Shoajei sendte ballen så det sang i tverrliggeren.

Doblet ledelsen Bosnia styrte hele omgangen, og et Iran i nød gjorde bytter i pausen. Shoajei ble byttet ut, og inn kom Heydari.

Iran spilte seg bedre inn i kampen. Fulham-spiller Ashkan Dejagah fikk en stor mulighet, umarkert foran mål, men bommet på ballen.

Iran-forsvaret hadde bedre kontroll på Edin Dzeko, men det slapp til Miralem Pjanic.

Bosnia brøt spillet på midtbanen etter en feilpasning fra Iran-forsvaret, og gikk rett i angrep. Pjanic ble spilt gjennom, og avsluttet med klasse - og forbi keeper Haghighi, selvsagt.

Plaster på såret Iran slet med å skape sjanser etter scoringen, og det så helsvart ut med tanke på avansement.

Ti minutter før slutt kom det imidlertid et plaster på såret for Iran:

Med fire mann som vandret ut av offsiden, var det Ghoochannejhad som løp frem og banket ballen i mål.

... før det smalt i andre enden umiddelbart. Bosnia la på til 3-1 ved Avdija Vrsajevic, som banket ballen i lengste hjørnet fra 12 meter.